пʼятниця, 01 вересня 2017 15:58

Презентували універсальний учнівський квиток

Презентували універсальний учнівський квиток
Учні зможуть безконтактно оплачувати обіди за допомогою терміналу у шкільній їдальні. Фото: be.it.ua

Компанія Mastercard у партнерстві з Ощадбанком представили цифровий учнівський квиток. Він об'єднує функціонал звичайного учнівського квитка, шкільної перепустки й банківської картки. Такі квитки вже отримали 300 учнів столичної гімназії № 107 "Введенська".

Батьки можуть налаштувати отримання сповіщень про час входу й виходу дитини з навчального закладу - як sms- чи email-повідомлення. Це обмежує можливість несанкціонованого входу сторонніх осіб на територію школи й гарантує додаткову безпеку учням.

"Завдяки своїй учнівській картці школярі переконаються у важливості знань про платіжні картки і безготівкові розрахунки. Вже зі шкільної лави діти зможуть навчитись бути відповідальними за свої фінансові рішення", - говорить голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому батьки не зобов'язані здавати кошти на ремонт школи

Учні зможуть безконтактно оплачувати обіди за допомогою терміналу у шкільній їдальні.

"90 відсотків підлітків вважають, що користування банківською карткою робить їх уважними в розпоряджанні грошима. Ми раді, що цю ідею поділяють наші партнери, які готові реалізувати подібні smart city проекти й створювати продукт, який виходить за межі традиційного уявлення про платіжну картку", - каже Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

Улітку Mastercard і Ощадбанк підписали з Національним авіаційним університетом Меморандум про створення "розумного університету" з інтеграцією платіжних можливостей банківської картки зі студентським квитком й інструментом доступу до користування університетською інфраструктурою.

Зараз ви читаєте новину «Презентували універсальний учнівський квиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути