четвер, 02 травня 2019 15:17

У школах Києва діти харчуватимуться зі "шведського стола"

У школах Києва діти харчуватимуться зі "шведського стола"
У меню обов'язково має бути кілька видів овочів, фруктів, м'ясні та рибні страви, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп і кілька видів гарнірів. Фото: visnuk.com.ua

У школах Києва почали впроваджувати систему харчування за принципом "шведського столу". Учні тепер зможуть самі обирати страви, які хочуть.

25 квітня пілотний проект презентували у спеціалізованій школі №88 Печерського району, пишуть на сайті міської адміністрації.

"Жодних додаткових коштів на впровадження пілотного проекту із міського бюджету не виділялося. Різноманітність і збалансованість харчування комунальному підприємству, яке забезпечує харчування, вдалося досягти завдяки різниці у кількості порцій та їхній вазі. Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей і забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу", – йдеться у повідомленні.

За словами ініціаторів проекту, такий принцип подачі їжі виховує культуру харчування у дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер до ЗНО можна готуватися завдяки грі

У меню обов'язково має бути кілька видів овочів, фруктів, м'ясні та рибні страви, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп і кілька видів гарнірів. Вартість шкільного харчування за принципом "шведський стіл" становить 16 грн 25 коп.

Наголошується, що поряд із їдальнею щодня будуть вивішувати інформаційний стенд, де батьки та діти зможуть ознайомитися з меню.

Відтепер проживання у гуртожитках училищ буде безкоштовним. Кабмін затвердив однакові для усіх гуртожитків норми зарахування учнів, які здобувають профосвіту.

Зараз ви читаєте новину «У школах Києва діти харчуватимуться зі "шведського стола"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути