Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2018 10:48

Топ-5 найкращих вузів України
7

Цьогоріч ВНЗ прийматимуть заяви абітурієнтів з 12 липня.

Графіки подання заяв залежатимуть від того, на основі яких умов вступатимуть абітурієнти. Випускники шкіл, які для вступу до університету складатимуть іспити чи писатимуть творчі конкурси, зможуть подавати заяви до 20 липня. Абітурієнти, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів ЗНО - до 26 липня.

Видавнича служба "Уран" сформувала рейтинг українських вузів. Як вихідні дані для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використали найавторитетніші серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України: "Топ-200 Україна", Scopus та "Вебометрикс".

 

Австралійська компанія 4ICU також опублікувала свій рейтинг вузів України за популярністю їхніх веб-ресурсів. На думку авторів, це допомагає дізнаватися, наскільки певний ВНЗ є популярним, оскільки від інформації на сайті залежить зацікавленість студента, викладача чи науковця.

 

Наступну таблицю рейтингових ВНЗ України склали на основі опитування ключових роботодавців України. Цей рейтинг не є повноцінним дослідженням якості освіти в навчальних закладах України. Він відображає думку низки роботодавців про той чи інший ВНЗ.

В опитуванні брали участь: "Інтерпайп", Group DF, "Метінвест", ДТЕК, ДТЕК "Нафтогаз", НАК "Нафтогаз України", Укренерго, Запоріжсталь, УкрАвто, "АВТ Баварія", Fozzy Group, "Нова пошта", Приватбанк, Ощадбанк , Укрсоцбанк, Кредобанк, ОТП Банк, "AXA Страхування", Concorde Capital, "Самсунг Україна", Luxoft, EVO, "Дата Груп", ISACA Kyiv Chapter, AEQUO, KPMG, "Василь Кісіль і Партнери", Deloitte, Sayenko Kharenko, EY, "Астерс", Украеропроект, "Colliers International Україна", "Інтергал-буд".

Рейтинг роботодавців України:

1. Київський національний університет ім. Тараса Шевченка
2. Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут"
3. Національний університет "Києво-Могилянська академія"
4. Львівський національний університет ім. Івана Франка
5. Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана
6. Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого
7. Національний авіаційний університет
8. Національний університет "Львівська політехніка"
9. Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
10. Харківський національний університет ім. Василя Каразіна

Gazeta.ua пропонує добірку 5 найкращих університетів України, які ніколи не виходять за межі 10 позиції.

1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка

  Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Фото: 112
Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Фото: 112

Київський національний університет імені Тараса Шевченка заснований 1834 року. Зараз - це класичний університет дослідницького типу, провідний сучасний науково-навчальний центр України.

В університеті навчаються понад 26 тис. студентів. Підготовку та перепідготовку здійснюють за 55 напрямами та 98 спеціальностями. Навчальний процес забезпечують на 198 кафедрах.
Для проживання студентів створене студентське містечко з комфортабельними гуртожитками, комп'ютерними клубами, спортивним комплексом, їдальнями, кафе, танцювальними залами.
У 2014-2015 роках Київський університет посів 421–430 місце у міжнародному рейтингу найкращих університетів світу QS World University Rankings (Велика Британія).

2. Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"

  Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Фото: ТСН
Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Фото: ТСН

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" заснований 1898 року. За роки існування він підготував майже 370 тис. фахівців. Зараз навчаються понад 40 тис. студентів.

КПІ входить до 4% найкращих університетів світу, за версією міжнародних рейтингів QS і Webometrics. В університеті працюють 19 факультетів, 9 навчально-наукових інститутів, декілька науково-дослідних інститутів і наукових центрів. Здійснюється підготовка бакалаврів, спеціалістів та магістрів, кандидатів і докторів наук.

На території університету розташовані 20 гуртожитків, в яких проживає понад 13 тис. студентів. Гуртожитки студмістечка за призначенням поділяються на 17 гуртожитків для одинаків, 2 сімейних гуртожитків та 1 гуртожиток для проживання аспірантів.

3. Національний технічний університет "Харківський політехнічний університет"

  Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет». Фото: УНІАН
Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет». Фото: УНІАН

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", заснований 1885-гоі, є першим технічним вищим навчальним закладом України.

У складі Університету - 18 факультетів, 96 кафедр, факультет військової підготовки імені Верховної Ради України, верстатоінструментальний технікум, військовий коледж, Полтавський політехнічний коледж, науково-технічна бібліотека на 2 млн томів, Міжгалузевий інститут післядипломної освіти, науково-методичне управління, центр дистанційної освіти, науково-дослідна частина, 2 науково-дослідних інститути, центр нових інформаційних технологій.

Зараз університет готує понад 35 тис. фахівців.

НТУ "ХПІ" має 15 гуртожитків на 6700 місць. У всіх гуртожитках працюють буфети й кафе. На сьогодні в гуртожитках забезпечується 100% поселення всіх іногородніх студентів.

4. Львівський національний університет імені Івана Франка

  Львівський національний університет імені Івана Франка. Фото: Укрінформ
Львівський національний університет імені Івана Франка. Фото: Укрінформ

Львівський університет – це класичний вищий навчальний заклад із довготривалими традиціями та потужними науковими школами у поєднанні із сучасними інноваційними трендами. Університет заснований 1661 року. Місія університету полягає у визначенні і реалізації освітніх та наукових стандартів, генеруванні змін, які потребує регіон, країна та світ.

Зараз у Львівському університеті навчається більш як 19 тис. студентів. У ньому готують молодших спеціалістів за 9 спеціальностями, бакалаврів за 49 напрямами і магістрів за 87 спеціальностями із 17 галузей знань. В Університеті функціонує 15 спеціалізованих вчених рад із захисту докторських і кандидатських дисертацій. В Університеті аспірантура функціонує за 91 спеціальністю, докторантура – за 34.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка функціонує 6 студентських гуртожитків, які призначені для проживання студентів, студентських сімей, аспірантів, абітурієнтів та об'єднані у студентське містечко.

5. Національний університет "Львівська політехніка"

  Національний університет «Львівська політехніка». Фото: 112
Національний університет «Львівська політехніка». Фото: 112

Один з найкращих технічних вишів України - Львівська політехніка. Був заснований 1844 року.

В університеті навчаються понад 35 тис. студентів та екстернів. Підготовка фахівців проводиться за 64 бакалаврськими напрямами та 124 спеціальностями, з яких 123 — магістерського рівня.

Студентське містечко є структурним підрозділом університету. Має 13 студентських гуртожитків, де більш як 8 тис. студентів та аспірантів проживають, навчаються та відпочивають. У студентському містечку функціонують 3 спортивні майданчики, спортивні зали, створені умови для обслуговування студентів, на території розташована студентська поліклініка, функціонує Студентський клуб.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 найкращих вузів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі