четвер, 23 листопада 2017 06:06

Випускник Оксфорду планує відсудити в університету $1,3 млн за неякісну освіту

Випускник Оксфорду планує відсудити в університету $1,3 млн за неякісну освіту
Коледж Брейсноуз,в котрому навчався Фаїз. Фото:Independent.

Випускник британського Оксфорду Фаїз Сіддікві судиться з престижним вишем, бо 17 років не може знайти роботу. Чоловік позивається до університету і вимагає сплатити йому $1,3 млн.

Говорить, все через оцінки з історії. Себе винним не вважає, стверджує – викладали недобросовісно і до студентів ставилися халатно, повідомляє Independent.

Фаїз, котрий випустився у червні 2000 року, говорить, що не може знайти роботу через оцінки в дипломі. Вступити до престижних американських правничих вишів Ліги плюща теж не вдалося.

Безробітний подав на Оксфорд до суду та вимагає сплатити йому 1 млн фунтів стерлінгів (більше $1,3 млн). Говорить, що рівень навчання у виші був "невідповідним" до його престижу.

Фаїз навчався на юриста в коледжі Брейсноуз – структурному підрозділі університету. Стверджує, що рівень викладання був "нижчим за існуючі стандарти".

Найважче дався чоловікові курс сучасної історії. Деякі вчителі були у відпустці, а куратор групи не повідомив екзаменаторам, що Фаїз страждає на депресію та безсоння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускник університету одружився із 79-річною жінкою, щоб відкосити від армії

Через оцінки з історії Фаїз не отримав диплом бакалавра з відзнакою вищого рівня другого класу, так званий диплом 2:1 ( 2:1 degree - англ.). Такі дипломи найчастіше отримують випускники (близько 50%) Вони є обов'язковою умовою для вступу до багатьох престижних вишів. Відзнаки диплому у Великій Британії визначаються не за середнім балом, а за середнім арифметичним зваженим балів.

В університеті відкидають звинувачення та говорять, що за 17 років сплив час будь-яких апеляцій.

Україна планує створити систему відстеження працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки. Така система вже функціонує в Польщі. Сторони раніше домовилися про співпрацю в цьому проекті, і зараз МОН зацікавлене інтенсифікувати його.

Зараз ви читаєте новину «Випускник Оксфорду планує відсудити в університету $1,3 млн за неякісну освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути