Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2018 07:26

Що допоможе адаптувати дитину до школи

Що допоможе адаптувати дитину до школи
Важливо вчасно підготувати дитину до школи. Фото: 5 канал

Свято Першого вересня та початок навчання може стати стресом для дитини.

Важливо вчасно підготувати дитину до школи після літніх канікул. Зараз батьки активно готують дитину до школи: купують одяг та приладдя. Потрібно також залучити дітей до вибору зошитів, щоденників, канцелярії. Такі речі допоможуть налаштуватися на навчання, каже Gazeta.ua кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

"Починати адаптувати дитину можна вже зараз. Цей місяць, що залишився, пролетить швидко. Поступово вводити дитину в робочий режим. Але це не означає, що потрібно завантажувати дитину шкільними завданнями. Вистачить плавного переходу до звичного шкільного режиму дня: вчасно лягати спати, прокидатися в час, як для навчання, максимально підводити до цього графіку. Давати невеличкі навчальні завдання: пропонувати щось прочитати чи написати", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити, чи готова дитина до школи

Краще за все, скласти план навчання та поставити цілі на навчальний рік. А щоб усе обов'язково збулося, бажання можна яскраво оформити.

Цього року першокласників приймають до школи за місцем прописки. За кожним навчальним закладом закріпили певну територію. Дітей, які проживають на території обслуговування школи, прийматимуть до навчального закладу у першу чергу. Інших - на вільні місця.

Зараз ви читаєте новину «Що допоможе адаптувати дитину до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі