середа, 04 квітня 2018 12:50

Скільки бюджетних місць виділили у вузах

Скільки бюджетних місць виділили у вузах
Під час вступної кампанії 2018-го бюджетне місце "ходитиме" за абітурієнтом. Фото: m.abroad.me

Міносвіти оприлюднило інформацію про максимальне держзамовлення у вузи цього року.

Усі випускники можуть подивитися, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен ВНЗ. Міністерство оприлюднило документи на своєму сайті.

Опублікували дані про ліцензійний обсяг на бюджетні місця на бакалаврат і магістратуру у 161 закладі освіти у всіх регіонах країни. Для абітурієнтів у доступі інформація про те, скільки вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум.

"Пороги максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюють вузи в зв'язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом", – повідомляє відомство.

Під час вступної кампанії 2018-го бюджетне місце "ходитиме" за абітурієнтом. Під час широкого конкурсу такі місця не закріплюють за конкретним навчальним закладом. Бюджетне місце йде до вузу за вступником з найкращими балами. Так, вуз може отримати як максимальний обсяг місць державного замовлення, так і не отримати взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розподілятимуть бюджетні місця

Заяви на контракт не обмежують.

Цього року вузи почнуть приймати заяви з 12 липня. Графіки подання заяв залежатимуть від того, на основі яких умов вступатимуть абітурієнти. Випускники шкіл, які для вступу до університету складатимуть іспити чи писатимуть творчі конкурси, зможуть подавати заяви до 20 липня. Абітурієнти, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів ЗНО, - до 26 липня.

Зараз ви читаєте новину «Скільки бюджетних місць виділили у вузах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути