вівторок, 19 грудня 2017 09:30

Як розподілятимуть бюджетні місця

Як розподілятимуть бюджетні місця
Бюджетне місце "ходитиме" за абітурієнтом. Фото: understood.org

Під час вступної кампанії 2018-го бюджетне місце "ходитиме" за абітурієнтом.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Практика 2015-2017 років засвідчила, що широкий конкурс – це ефективна методика забезпечення справедливого розподілу місць держзамовлення. Вона передбачає алгоритмічний розподіл вступників за їхніми конкурсними балами та обраними пріоритетностями. Тому 2018-го ми переводимо на широкі конкурси більшість педагогічних спеціальностей для вступників на бакалаврат. Також вперше буде використано широкий конкурс для розподілу бюджетних місць на магістратуру. Це стосуватиметься спеціальностей "Право" та "Міжнародне право", – каже директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Широкий конкурс став можливим для вступу у магістратуру завдяки тому, що на ці спеціальності наступного року вступатимуть за результатами ЗНО. Випробування міститимуть тестування з іноземної мови, права та загальних навчальних правничих компетентностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вартість пробного ЗНО

"Дуже важливим для Міністерства освіти і науки є підвищення довіри суспільства до вступних випробувань. І наразі найбільш ефективним засобом підвищення цієї довіри є поступове розширення використання технології зовнішнього незалежного оцінювання", – розповідає Олег Шаров.

У коледжі та технікуми документи подаватимуть через електронні кабінети. Абітурієнтам треба створити електронні кабінети і через них подавати заяви, попередньо завантаживши необхідні документи. Вступники на основі 11 класів зможуть реєструвати електронні кабінети і завантажувати в них документи з 2 липня, а подавати заяви - з 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «Як розподілятимуть бюджетні місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі