Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 14:16

У коледжі та технікуми вступатимуть по-новому

У коледжі та технікуми вступатимуть по-новому
Подача заяв в коледжі та технікуми в 2018 буде проводитися в електронному вигляді Фото - google

Подача заяв абітурієнтами для вступу в коледжі та технікуми 2018-го буде в електронному вигляді.

Абітурієнтам треба створити електронні кабінети і через них подавати заяви, попередньо завантаживши необхідні документи.

Підійдуть сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 2017 і 2018 років, крім сертифікатів з іноземних мов, які повинні бути тільки 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава вкладає значні кошти на розвиток опорних шкіл - Гриневич

Подавати заяви в паперовій формі зможуть вступники після закінчення 11 класів, які мають право на пільги, відмінності в ПІБ, дату народження, статі або громадянство в атестаті і сертифікаті ЗНО, які подають іноземні документи про повну загальну середню освіту або атестати, видані до введення фотополімерних технологій їх виготовлення.

У паперовій формі, як і раніше, подаватимуть заяви і документи абітурієнти після 9-ти класів школи. Для них прийом заяв розпочнеться 2 липня і триватиме до 18:00 14 липня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До навчання нацменшин варто використати два підходи - Гриневич

Протягом 15-22 липня триватимуть вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди. Рейтинговий список вступників опублікують не пізніше 24 липня, а зарахування на місця держзамовлення пройде не пізніше 30 липня.

Вступники на основі 11 класів зможуть реєструвати електронні кабінети і завантажувати в них документи з 2 липня, а подавати заяви - з 12 липня. Реєстрація триватиме до 18:00 25 липня, а подача заяв - до 1 серпня для вступників на основі співбесіди, іспитів або творчих конкурсів, і до 8 серпня для осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО.

Рейтингові списки будуть оприлюднені не пізніше 9 серпня, а зарахування на місця держзамовлення на основі співбесіди - не пізніше 8 серпня, а на основі сертифікатів ЗНО, вступних іспитів або творчих конкурсів - не пізніше 14 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили цифровий дитячий університет

Для вступників на молодшого спеціаліста будуть 2 форми заяв на участь у конкурсі. Зокрема, абітурієнт зможе відзначити, що він бере участь в конкурсі і на бюджетні місця, і на контрактні, або виключно на контрактні.

Вузи зі статусом національний повинні відповідати визначеним критеріям. Вони мають підтверджувати його кожні 7 років. Про це йдеться у рішенні Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «У коледжі та технікуми вступатимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути