Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 15:04

МОЗ звільнив ректора Амосову

МОЗ звільнив ректора Амосову
Катерина Амосова. Фото 112.ua

Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову.

"Амосову буде звільнено з посади ректора університету 16 квітня через невиконання умов контракту. Підставою для такого рішення стали рекомендації за результатами розгляду звіту за 2017 рік постійної комісії з прийняття звітів установ та організацій, які перебувають у сфері управління МОЗ, акту ревізії фінансово-господарської діяльності, лист Державної фінансової інспекції "щодо усунення виявлених ревізією порушень" (від 6 квітня 2016 року), а також листи Державної аудиторської служби, головного управління Державної аудиторської служби", - йдеться в повідомленні МОЗу.

За інформацією Інтерфаксу, Катерина Амосова в понеділок вранці під час брифінгу підписала документи щодо того, що ознайомлена з наказом і має намір оскаржувати це рішення в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсмана попросили вирішити конфлікт із Амосовою.

20 лютого міністерство відсторонило від посади Катерину Амосову на час службової перевірки. Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.

Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням. Оскаржила своє відсторонення у суді. І 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив ректора на посаді до початку розгляду її позову до МОЗ по суті. Однак 6 березня вже іншим наказом Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило Амосову.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ звільнив ректора Амосову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути