Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 17:18

Завтра Катерина Амосова звітуватиме в МОЗ

Завтра Катерина Амосова звітуватиме в МОЗ
Ректор НМУ імені Богомольця Катерина Амосова 30 березня надасть звіт щодо роботи університету у 2017 році. Фото: ТСН

У п'ятницю, 30 березня, ректор НМУ імені Богомольця Катерина Амосова звітуватиме в МОЗ про роботу університету у 2017 році. Нагадаємо, що попередньо заслуховування мало відбутися минулої п'ятниці, проте було перенесене через хворобу ректорки.

Нещодавно між міністерством та медичним вузом спалахнув скандал через відмову НМУ брати участь у корупційних схемах чиновників МОЗ та Центру тестування. У результаті здача студентами іспиту "Крок" була зірвана, Амосова відсторонена від посади, а в університеті, за класикою жанру, висадився десант перевіряючих.

Після довгих переговорів та втручання урядовців вищого рангу конфлікт вдалося локалізувати. Університет, не порушуючи законів (як того вимагали в МОЗ), уклав договір з Центром тестування, а студенти отримали можливість здати іспит.

"В цьогорічних умовах широкої публічності звітування, вважаю гарною нагодою можливість показати здобутки університету і надати відповіді на запитання напередодні вступної кампанії, а також, якщо вдасться, порушити тему університетських клінік", - написала у своєму Facebook Катерина Амосова.

Хоча анонсована МОЗом "широка публічність звітування" викликає у журналістів, які працюють по медичній темі, лише посмішку. Зала для заслуховування занадто мала для того, щоб вмістити усіх бажаючих. "Незручна" преса може просто не потрапити всередину через брак місць.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Катерина Амосова звітуватиме в МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути