Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2019 07:25

Рейтинг найкращих українських шкіл в 2019 році

Рейтинг найкращих українських шкіл в 2019 році
Найкращі школи України в 2019 році Фото: РБК-Украина

Рейтинг склали за результатами середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання.

Третій рік поспіль лідером серед всіх закладів освіти в Україні стає Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка. Друге та третє місце займають київський ліцей "Інтелект" і Природничо-науковий ліцей №145 відповідно, передає Освіта.ua.

За результатами ЗНО четверту сходинку посів Технічний ліцей НТУУ "Київський політехнічний інститут". Замикає п'ятірку кращих Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті ім. Гончара.

Шостим став Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким спеціалістам не обійтися без англійської мови

У порівнянні з 2018 роком у ТОП-10 рейтингу потрапили нові навчальні заклади. Український гуманітарний ліцей Київського національного університету ім. Шевченка, який піднявся з 11 на сьоме місце і Гімназія №178 Солом'янського району м.Києва, що посіла восьме місце. У минулому році вона була на 22 місці.

Дев'яту сходинку посів Харківський фізико-математичний ліцей № 27. Десятку лідерів замикає Українська гімназія № 1 Івано-Франківської міської ради, яка піднялася на 10 місце з 13 у 2018 році.

До першої десятки рейтингу потрапили шість навчальних закладів з Києва. По одному навчальному закладу з Дніпра, Львова, Харкова та Івано-Франківська.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Київська область, посунувши з першого місця на друге Львівську область. Третє місце, посіла Черкаська область.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг найкращих українських шкіл в 2019 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути