Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2018 10:50

Потрібно припинити керувати вчителями - експерт

Потрібно припинити керувати вчителями - експерт
За нової концепції вчитель має проводити бесіди і планування з учнями перед початком уроків. Фото: Міносвіти

Відповідно до нових стандартів усі предмети мають виклади українською мовою. Це передбає концепція "Нової української школи".

Щоб впровадити нові стандарти освіти на практиці, 22 тис. українських вчителів перших класів пройшли онлайн-курси з підвищення кваліфікації.

"Виконання вимоги щодо мови залежатиме від конкретного вчителя і директора школи. Зараз у столиці існують замасковані під україномовні російськомовні школи. Це цілком задовольняє учнів і батьків. Покривається дирекцією школи. Нічого зробити не можна. Це має дійти до всіх учасників освітнього процесу. Поради щодо покарання давати на 27 році незалежності безкорисно. Мають піти на пенсію ті, хто займають місця україномовних вчителів", - каже Gazeta.ua освітній експерт Віктор Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше не вистачає свободи педагогічної думки - експерт про "Нову українську школу"

Крім того, за нової концепції вчитель має проводити бесіди і планування з учнями перед початком уроків, щоб діти вчилися спілкуватися у невимушеній атмосфері.

"Це все внутрішня кухня кожного вчителя. Хтось їх проводив, хтось не буде. Тут потрібно припинити керувати. Розумний вчитель сам знає, що йому робити і коли", - додав експерт.

Школам нададуть право частково формувати навчальні програми і плани. Директора обиратимуть на конкурсі. Він зможе обіймати посаду не більш як два п'ятирічних терміни поспіль. Учителі зможуть проходити сертифікацію не лише на державних курсах підвищення кваліфікації, а й в інших установах.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно припинити керувати вчителями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути