середа, 27 вересня 2017 15:30

Навчання за кордоном: у чому перевага іноземної освіти

Навчання за кордоном: у чому перевага іноземної освіти
25% цьогорічних випускників, які склали ЗНО на 180 балів і вище, не вступали до українських вузів. Фото: Region/TV

25% цьогорічних випускників, які склали ЗНО на 180 балів і вище, не вступали до українських вузів - такі результати аналізу вступної кампанії аналітичного центру CEDOS. Цьому є кілька причин, вважають фахівці. Одна з яких - навчання у закордонному університеті.

Іноземні освіта персоніфікована. Вона враховує індивідуальні риси кожного студента, розповіла Gazeta.ua директор відділу маркетингу "Mudra. Освіта за кордоном" Олександра Карабіло.

"У кожного студента є обов'язкові предмети, які він має прослухати. Інші дисципліни обирає сам. Кожен студент може індивідуально будувати свій навчальний графік та план. Заняття побудовані на самостійній роботі студента. На семінарах працюють у великих групах. Проводять дискусії та обговорення. Це дозволяє виховати самостійність, критичне мислення, вміння відстоювати свою точку зору. Іспити проходять лише письмово. Студенти спілкуються з викладачами на рівних", - каже фахівець.

Університети зараховують студентів з 18 років. Після закінчення школи випускники навчаються на підготовчих курсах. Там вони отримують загальну інформацію про обрану спеціальність. Крім того, іноземні студенти вивчають мови, готують статті, реферати чи есе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання за кордоном: як вступити до іноземного вузу

"Навчання на бакалавраті триває 3 роки. Магістратура - 1-2. Це залежить від країни навчання. Зазвичай навчальний процес розділений на дві частини. Під час першої частини студенти вивчають базові дисципліни своєї спеціальності та інші загальні обов'язкові предмети. Під час другої - обирають більш вузькоспеціалізовані програми", - розповідає Олександра Карабіло.

У деяких країнах студенти мають можливість працювати протягом навчання. До прикладу, у США та Канаді - 20 год. на тиждень під час навчання та 40 год. під час канікул.

"Навчання за кордоном має кілька переваг. Серед таких - міжнародний диплом, можливість отримати стажування у компанії за кордоном та навіть роботу. У деяких країнах після завершення навчання студенти мають можливість отримати громадянство", - каже фахівець компанії "Mudra. Освіта за кордоном".

Для виїзду на навчання за кордон необхідний стандартний пакет документів. Це виписка оцінок за останній рік, атестат, результати тесту з англійської мови, інформація про нагороди та відзнаки, мотиваційний лист, оплата навчання та студентська віза Для зарахування в університет за кордоном студенти мають скласти тести на знання мови та загальні академічні іспити. Крім того, пройти конкурс та співбесіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому США та Канада популярні серед українських студентів

Найбільш популярними країнами для навчання серед українських студентів є США, Велика Британія, Німеччина, Італія та Іспанія. Багато студентів їдуть до Польщі та Німеччини. Там вони мають можливість отримати вищу освіту безкоштовно. Єдина умова - навчання має відбуватися мовою цієї країни. Вартість навчання у Польщі англійською мовою стартує від 45 тис. грн. Щодо вартості навчання в інших країнах, то вона різниться. Рік навчання у Британії коштує від 600 тис. грн. У Канаді - від 500 тис. грн. Нідерланди - хороша альтернатива Британії, Канаді чи США. У середньому рік навчання, проживання та харчування обходиться у 500 тис. грн. У Європі найдешевше навчатися у Фінляндії. Тут рік навчання коштує від 100 тис. грн. Найдорожчі програми в Італії та Франції (від 400 тис. грн), в Австрії (від 440 тис. грн) та Швейцарії (від 600 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Навчання за кордоном: у чому перевага іноземної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути