Ексклюзиви
неділя, 23 червня 2024 15:35

Як правильно заряджати планшет і чи можна використовувати його під час зарядки

Як правильно заряджати планшет і чи можна використовувати його під час зарядки
Використання планшета під час заряджання негативно впливає не лише на якість процесу, а й на термін служби самого акумулятора. Фото: portaltele

Ви, напевно, неодноразово чули про небезпеку використання планшета під час заряджання та про те, що може з ним статися.

Чи може пристрій вийти з ладу? Чи може це негативно вплинути на термін служби батареї? Природно, сприймати деяку інформацію варто з іронією, але до деяких фактів слід ставитися серйозно, пише портал Portaltele.

У цій статті представимо найважливішу інформацію, яку повинен знати будь-який користувач мобільного пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо смартфон перегрівся: три простих правила для порятунку

Використання пристрою під час заряджання акумулятора

Часто і жваво обговорюється, що використання планшета під час заряджання негативно впливає не лише на якість процесу, а й на термін служби самого акумулятора. У тому випадку, якщо використовується неякісний зарядний пристрій, то вихід з ладу обладнання - це не рідкість, і це правда.

Однак, якщо підключено оригінальний блок живлення в робочому стані, планшетний акумулятор буде заряджатися як належить, незалежно від того, використовуєте ви пристрій в даний момент чи ні.

Важливо пам'ятати, що слід уникати всього, що може значно розряджати акумулятор планшета під час заряджання. Відповісти на електронну пошту не є проблемою, а ось перегляд фільму або запуск гри спричинить труднощі. Внаслідок цього батарея не встигає заряджатися та перегрівається, оскільки вона задіяна відразу в кількох процесах.

Джерело живлення, яке перегрівається і не може розсіювати тепло досить швидко, може здутися і навіть спалахнути. Цей екстремальний сценарій малоймовірний, але ви повинні пам'ятати про це і розумно дотримуватися інструкцій виробника. Більшість фірмових накопичувачів, таких як батарея на планшет, оснащені контролерами управління, які в потрібний момент просто відключать живлення, проте заходів безпеки все ж таки варто дотримуватися.

Чи варто заряджати планшет до 100%?

Вам не потрібно заряджати акумулятор пристрою до 100% щоразу. Фактично це може навіть скоротити термін його служби. Золота середина - це діапазон 50-80%. У цьому проміжку акумулятор працює з оптимальною продуктивністю.

Також, не дозволяйте батареї розряджатися надто часто. Якщо вона залишається розрядженою протягом тривалого часу, надалі їй може бути важко повернутись до роботи.

Пам'ятайте також ще один важливий момент - надмірне тепло і технології не йдуть пліч-о-пліч. Літій-іонні акумулятори нагріваються під час заряджання, тому ніколи не залишайте планшет, підключений до мережі, під прямим сонячним промінням або поряд з іншими гарячими джерелами. Це може пошкодити не тільки акумулятору планшета, але й пристрою.

Клавіатура ноутбука - одна з частин комп'ютера, яка накопичує найбільше бруду.

Скупчення пилу та бруду між клавішами не тільки псують зовнішній вигляд ноутбука та створюють умови для розвитку мікробів, але й можуть спричинити труднощі при натисканні певних клавіш, що може вплинути на роботу пристрою. Gazeta.ua розповість, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду в домашніх умовах.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно заряджати планшет і чи можна використовувати його під час зарядки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути