вівторок, 11 вересня 2018 18:02

На які спеціальності піднімуть поріг у 150 балів

На які спеціальності піднімуть поріг у 150 балів
Поріг піднімають на популярні спеціальності. Фото: 2017rik.pp.ua

Міністерство освіти опублікувало проект Умов прийому до вузів на наступний рік. Він передбачає поріг у 150 балів з першого і другого конкурсного предметів на "Право", "Публічне управління та адміністрування" і "Міжнародні відносини". Поріг з другого і третього конкурсних предметів – на "Фармація, промислова фармація".

"Конкурсний бал підвищили для цих спеціальностей, бо вони користуються найбільшим попитом. Потрібно, що б на усі спеціальності 150 був мінімальним прохідним балом, Це дасть змогу відсіяти баласт", - коментує Gazeta.ua освітній експерт Віктор Громовий.

Встановлення прохідного балу - єдиний рецепт оздоровлення ситуації у вищій освіті, каже фахівець.

"155- 200 балів - вікно можливостей для вступу до університету. Не має бути жодних пільг і сільських коефіцієнтів. 100-155 балів -- вікно можливостей для вступу до модернізованих професійно-технічних навчальних закладів, які працюватимуть за дуальною системою навчання. Менше 100 балів - на повторний курс у вечірній школі для працюючої молоді", - пояснює Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемоги та поразки: чим запам'яталася цьогорічна вступна кампанія

Завдяки цьому у вузах може з'явитися конкуренція, а у середній школі - реальний стимул до навчання.

Цього року під час вступу вперше встановили 150-бальний поріг для медичних спеціальностей. Для вступу на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" та "Педіатрія" абітурієнти мали набрати не менш як 150 балів із хімії, біології чи математики. Умова не поширювалася на обов'язковий предмет - на українську мову.

Зараз ви читаєте новину «На які спеціальності піднімуть поріг у 150 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути