вівторок, 04 вересня 2018 13:01

Міністерство освіти хоче полегшити життя майбутнім абітурієнтам

Міністерство освіти хоче полегшити життя майбутнім абітурієнтам
Творчі конкурси Міносвіти планує провести до основної сесії ЗНО

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни умов прийому до ВНЗ на 2019 рік.

Проект відповідних змін розміщено на сайті Міносвіти сьогодні, а надати пропозиції можна до 19 вересня 2018-го.

Передбачається, що наступного року для вступу до ВНЗ прийматимуть сертифікати ЗНО 2018-го та 2019-го з усіх предметів, а за 2017 рік – з усіх, окрім оцінок із іноземних мов.

Заплановано внести зміни до строків вступної кампанії, основна частина якої має стати коротшою.

На бакалавра реєстрація електронних кабінетів почнеться за 9 днів до початку подання заяв – 1 липня, а сам прийом заяв і документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентки знепритомніли на лінійці

Творчі конкурси Міносвіти планує провести до основної сесії ЗНО - з 16 березня до 15 травня. Водночас буде передбачена додаткова сесія творчих конкурсів з 1 до 22 липня, але лише на контрактні місця.

Із наступного року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників до медичних і педагогічних вузів, що захочуть працювати в селах. Це дозволить покращити рівень кадрового забезпечення в освітній і медичній сферах у сільській місцевості.

Йдеться про вступників на спеціальності галузей знань "Освіта/Педагогіка" і "Охорона здоров'я", які укладуть угоду про відпрацювання не менш як 3 років у селі або селищі міського типу.

Планується також розширити практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності, зокрема, на спеціальності галузей знань "Право", "Публічне управління та адміністрування" та "Міжнародні відносини", а також на спеціальність "Фармація, промислова фармація".

Цьогоріч 2221 абітурієнт скористався правом на пільги при вступі. 48 осіб зарахували за співбесідою, 2175 осіб рекомендовані до зарахування за вступними іспитами. 7107 осіб, рекомендованих на бюджет, скористалися сільським коефіцієнтом.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство освіти хоче полегшити життя майбутнім абітурієнтам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути