середа, 20 грудня 2017 09:25

Коли розпочнуть сертифікацію вчителів

Коли розпочнуть сертифікацію вчителів
Сертифікація прийде на зміну атестації. Фото: therecord.com

Систему добровільної сертифікації вчителів розпочнуть не раніше 2019 року.

Сертифікація прийде на зміну атестації. Про це йдеться у плані заходів запровадження Концепції "Нової української школи".

"Атестація, на жаль, себе дуже дискредитувала. Сьогодні сертифікацією ми хочемо зробити альтернативу атестації, але ми робимо це поступово. Я думаю, що сертифікація з часом витіснить атестацію", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

До кінця наступного року Міносвіти, Мінсоцполітики та Мінекономрозвитку мають сформувати політику та розробити механізм системи добровільної сертифікації. Поки ці два механізми існуватимуть паралельно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто забороняти телефони в школі

Сертифікація складатиметься з двох етапів: зовнішнього тестування на знання методики, безпосередньо предмета та особливостей реформи та моніторингу роботи вчителя в класі.

Кабмін затвердив план заходів з реформування загальної середньої освіти - "Нова українська школа". Запланували також створити нову структуру школи. План розрахований на 2017- 2029 роки.

Зараз ви читаєте новину «Коли розпочнуть сертифікацію вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути