понеділок, 18 грудня 2017 18:00

Хто такий Миколай: три мультфільми для малечі

В Україні День святого Миколая щорічно відзначають 19 грудня.

Цього дня з нетерпінням чекають дорослі та діти. Дорослі шанують пам'ять Чудотворця. Зранку йдуть до церкви на святкову службу. Діти вірять у диво і напередодні пишуть листи до Миколая зі своїми побажаннями. Він приходить до кожного в ніч на 19 грудня і кладе під подушку подарунки.

Автор: 24tv.ua
 

За переказами, Миколай завжди допомагав знедоленим та сиротам. А одного разу допоміг старому чоловікові. Той мав 3 дорослих доньок, але не міг їх віддати заміж. Дівчата не мали приданого. Протягом 3 ночей Миколай пробирався у будинок чоловіка і залишав у кімнаті золоті монети.

Саме звідси з'явилася традиція залишати дітям під подушкою "миколайчики". Це можуть бути цукерки, пряники, фрукти чи іграшки. Утім, тим, хто провинився поганими вчинками, Миколай покладе під подушку різочку чи шматок вугілля.

Gazeta.ua підготувала для дітей кілька цікавих мультфільмів про Миколая. Їх можна показати малечі напередодні магічної ночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки до Святого Миколая: 5 книжок для дошкільнят

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подарувати на Миколая: 5 книг для хлопчиків

Свято Миколая прийшло до України 1088 року за часів князя Всеволода Ярославовича. Святий - заступник простого люду, захисник дітей. Миколай скоропомічний опікується подорожуючими та моряками.

Зараз ви читаєте новину «Хто такий Миколай: три мультфільми для малечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі