неділя, 17 грудня 2017 11:05

Що подарувати на Миколая: 5 книг для дівчаток

Що подарувати на  Миколая: 5 книг для дівчаток
Миколая святкують 19 грудня. Фото: Newpix.ru

З наближенням зимових свят часто виникає питання: "Що ж подарувати?". Особливо, якщо йдеться про подарунок для дитини. Традиційно, на Миколая під подушку кладуть солодощі. Але діти й без свята не обділені цукерками та пряниками. Тому в нагоді стане книга.

Gazeta.ua пропонує 5 книжок "під подушку" для дівчаток від письменниці та редактора арт-видавництва Nebo BookLab Publishing Світлани Привалової.

1. Серія "Міранда" Ітзіар та Хорхе Міранда. Вік: 9-12 років.

"Книги "Фріда", "Коко" та "Амелія" про видатних жінок у світовій історії. Це прекрасний приклад для тих, хто хоче рости найкращими серед решти", - каже головний редактор арт-видавництва Nebo BookLab Publishing Світлана Привалова.

Вартість: від 150 грн.

2. "Жанна Д'Арк" Моріс Буте де Монвель. Вік: 12+.

Книга - шедевр золотої ери дитячої книжкової ілюстрації у 19-20 століть. Розповідає історію життя Орлеанської діви, національного героя Франції. Вона командувала французьким військом під час Столітньої війни. Вона потрапила у полон. Згодом її засудили як як єретичку і спалили на кострі.

"Це не зовсім книга. Це художній альбом з невеликими поясненнями до картинам", - каже редакторка.

Вартість: від 400 грн.

3. "Малені" Андреа Петрлик Хусейнович. Вік: 6-8 років.

Далеко-далеко, по той бік моря Тиші, на самому краю Гдетотаміі, є прекрасне місто Нігдеград, де жителі веселі і щасливі. Вся справа в їхніх чарівних капелюхах. Але одного разу головні убори зникають, а разом з ними - розуміння і любов. Добрий і хоробрий хлопчик Мален вирушає в дорогу, щоб знайти капелюхи і допомогти жителям Нігдеграда стати колишніми", - пишуть в анотації до книги.

Вартість від 200 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подарувати на Миколая: 5 книг для хлопчиків

4. "Мрій, Марселю, мрій!" Альона Кашура. Вік: 7+.

Книга про пригоди маленького Марселя. Хлопчик так любить мріяти, що в одну мить перестає розуміти: що у житті вигадка, а що справжнє.

"Це зворушлива історія про дружбу, взаєморозуміння і сімейні цінності", - каже Світлана Привалова.

Вартість: від 150 грн.

5. "Матильда" Роальд Дал. Вік: 6-12 років.

Матильда - дитина з геніальними здібностями. У 3 роки вона самостійно навчилася читати. Але її батьки, зайняті побутовими справами та собою, майже не зважали на дівчинку. Саме тому одного дня вона вирішує перевиховати своїх батьків.

Вартість: від 80 грн.

Свято Миколая прийшло до України 1088 року за часів князя Всеволода Ярославовича. Святий - заступник простого люду, захисник дітей. До свята дітям під подушку або в чобітки кладуть подарунки: солодощі, фрукти, іграшки та книги.

Зараз ви читаєте новину «Що подарувати на Миколая: 5 книг для дівчаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути