середа, 25 січня 2017 15:45

5 книжок, які варто прочитати в початковій школі

5 книжок, які варто прочитати в початковій школі

"Дитині треба показати, що читання - це цікаво. Книжка - це те, що захоплює дух. Саме тому для такого віку книжки мають бути відповідні", - каже поет і видавець, директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович.

Gazeta.ua пропонує 5 книг від видавця дитячої літератури.

Українські народні казки
"Казки формують світогляд дитини, уявлення. Через казки дитина дивиться на світ очима своїх предків. Я б сказав - українськими очима", - говорить видавець.

"Чудове чудовисько" Сашко Дерманський
У книжці розповідається про знайомство дівчинки Соні з яскраво-рожевим чудовиськом Чу. Майже щодня вони гралися, а потім Чу почав ходити з дівчинкою до школи. За кілька місяців чудовисько мусить заробити 7 подяк від людей. Інакше його закинуть у Країну жаховиськ. З цього моменту героїв чекає багато цікавих і небезпечних пригод. Але справжня дружба творить дива.

"Дракони, вперед" Катерина Штанко
Київський школяр Михась захоплюється біологією. Одного разу він випадково виростив дракона. Ця подія неабияк змінила його життя. "Надзвичайно сучасна й цікава книжка з чудовим сюжетом. Авторка має дар писати переконливо. Читаєш і віриш, що все відбувається насправді. Книжка пізнавальна, бо тут географія всієї України", - каже Іван Малкович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму уроків літератури у школі варто змінити - фахівці

"Матильда" Роальд Дал
Матильда - дитина з геніальними здібностями. У 3 роки вона самостійно навчилася читати. Але її батьки, зайняті побутовими справами та власними персонами, майже не зважали на дівчинку. Саме тому одного дня вона вирішує перевиховати своїх батьків і директорку школи пані Транчбул.

"Гаррі Поттер і філософський камінь" Джоан Роулінг
Хлопчик - сирота. Живе з дядьком, тіткою та кузеном Дадлі. У 11 років Гаррі дізнається, що він - чарівник. Вступає у школу чарівництва Хоґвардс, навчання у якій триває 7 років. "Книжка покаже, що читання не нудне. Воно захоплює дух", - додає видавець.

Зараз ви читаєте новину «5 книжок, які варто прочитати в початковій школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути