середа, 25 січня 2017 13:00

Роман Софії Андрухович екранізують

Роман Софії Андрухович екранізують

За романом "Фелікс Австрія" Софії Андрухович знімуть фільм. Права на екранізацію роману придбала українська кінокомпанія Film.ua. Розпочалися переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо співпраці. Продюсером стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська.

"Йде активна робота над концепцією майбутньої екранізації. Також почалися переговори з потенційними партнерами поза Україною. Читаючи роман, я в якийсь момент усвідомила, що читаю не тільки для задоволення. Підсвідомо створювала перелік причин, чому книжку варто екранізувати. Я досить довго виношувала цю ідею, виклала її на папері. Для мене був важливий момент розуміння з автором. А з Софією ми одразу знайшли спільну мову", - каже Надія Зайончковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять найцікавіших сучасних українських письменників

Дія роману "Фелікс Австрія" розгортається в Івано-Франківську наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. Роман написаний як щоденник головної героїні Стефи. Кожний розділ відповідає якомусь дню чи присвячений спогадам і не позначений датою. Книжку надрукували три роки тому у "Видавництві Старого Лева". 2014 року стала переможцем всеукраїнської премії "Книга року ВВС". Також отримала особливу відзнаку "Форму видавців" у Львові та премію "ЛітАкцент року". 2016-го в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву "Паперовий хлопчик". Улітку 2016 року книжку видали в Польщі.

"Я впевнена, що сценарій і стрічка відрізнятимуться від оригінального твору. Думаю, це будуть зовсім інші твори -і це нормально. Я написала роман "Фелікс Австрія", за який відповідальна. За всім іншим буду з цікавістю і насолодою спостерігати та вболівати", - каже Софія Андрухович.

Софія Андрухович народилася 1982 року в Івано-Франківську. Вона є авторкою п'яти книжок прози - "Літо Мілени", "Старі люди", "Жінки їхніх чоловіків", "Сьомга" й "Фелікс Австрія". Її твори перекладено англійською, польською, німецькою, чеською, сербською мовами.
Зараз ви читаєте новину «Роман Софії Андрухович екранізують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі