понеділок, 14 серпня 2017 15:09

Фінансування освіти треба прив'язати до її якості - Гриневич

Фінансування освіти треба прив'язати до її якості - Гриневич
Міністр говорить, що Міністерство фінансів "має свою позицію" в питанні фінансування вузів, яка полягає в скороченні витрат держбюджету. Фото: Facebook

Міністерство освіти і науки України пропонує Кабміну передбачити в проекті державного бюджету на 2018 рік на реформу шкіл 1,848 млрд грн.

"Загальна сума - 1 847 941,3 мільярда гривень за попередніми підрахунками. Це ті суми, які ми подаємо Мінфіну на розгляд. 373 341 3 мільйонів гривень повинні піти на підручники, близько 600 мільйонів гривень - на оснащення класів і матеріали для роботи учнів, приблизно 520 мільйонів гривень - на перенавчання вчителів, 54,6 мільйона гривень - на створення національної електронної платформи нової української школи, де розміщуватимуться освітні матеріали для учнів і вчителів", - пояснила глава Міносвіти Лілія Гриневич.

300 млн грн міністр пропонує передбачити на розширення мережі інклюзивних класів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто склав ЗНО на 200 балів

"Нам вдалося домовитися з Мінфіном про те, щоб передбачити фінансування певних кроків запровадження нового стандарту початкової освіти, незалежно від того, чи буде прийнятий закон", - розповіла Гриневич.

Міністр говорить, що Міністерство фінансів "має свою позицію" у питанні фінансування вузів, яка полягає в скороченні витрат держбюджету.

"Ті, хто надає освіту вищої якості, повинні отримувати більше фінансування. Ми зараз працюємо над змінами закону "Про вищу освіту" в частині фінансування вищих навчальних закладів", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зібрати дитину у перший клас

Стало відомо, що створити інклюзивний клас у звичайній школі стане легше. Для цього батькам дитини з особливими потребами потрібно написати заяву в органи управління освіти.

Зараз ви читаєте новину «Фінансування освіти треба прив'язати до її якості - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі