пʼятниця, 11 серпня 2017 18:00

Діти з особливими потребами навчатимуться у звичайних школах

Діти з особливими потребами навчатимуться у звичайних школах
На інклюзивну освіту уряд виділив 209 млн грн. Фото: Сусанин

Створити інклюзивний клас у звичайній школі стане легше. Для цього батькам дитини з особливими потребами потрібно написати заяву в органи управління освіти.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів.

"Для нас дуже важливо, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами мала змогу навчатися у колективі однолітків та не була відірвана від реального життя суспільства, якщо це можливо. При цьому надзвичайно важливо забезпечити таку дитину відповідним супроводом та переконатися, що для неї створено усі необхідні умови для навчання", - заявила міністр освіти Лілія Гриневич.

У школі для кожного учня з особливими потребами розроблять індивідуальний план розвитку. У навчальному плані враховуватимуть розумовий та фізичний рівень розвитку школярів. Допомагати вчителеві у навчанні можуть соціальні працівники чи батьки дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $200 тис. на розвиток інклюзивної освіти

Усі витрати на створення інклюзивних класів покриватимуть органи влади. Цього року на інклюзивну освіту уряд виділив 209 млн грн.

З 1 вересня з'являться інклюзивні класи у загальноосвітніх навчальних закладах. До 2022 року учнів зі спеціальних шкіл для дітей із затримкою психічного розвитку поступово переведуть до інклюзивних класів звичайних шкіл. Вперше за багато років діти з особливими навчальними потребами будуть займатися у класах поряд зі звичайними учнями у загальноосвітніх школах.

Зараз ви читаєте новину «Діти з особливими потребами навчатимуться у звичайних школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути