четвер, 19 березня 2020 11:34

Двоє українців потрапили до 50 найкращих учителів світу

Двоє українців - Наталя Гладких та Олександр Жук - увійшли до 50 найкращих учителів світу за версією премії Global Teacher Prize.

Найкращих пів сотні обрали з-понад 36 тис. учасників. Наступним етапом конкурсу стане відбір кращої десятки. Нагородять учителя-переможця в Лондоні у жовтні 2020 року, повідомляють організатори премії.

Наталя Гладких - спеціальний педагог, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю. Заснувати власну інклюзивну школу її з однодумцями надихнуло розуміння, що у шкільній системі немає місця дітям із комплексними порушеннями. Інший її проєкт, "Космотабір" для дітей з інвалідністю зібрав майже 300 учасників від 2 до 16 років та понад 350 волонтерів. 2017 року вона стала однією з 5 найкращих учителів України. Крім того, Наталя розвиває колег-учителів у тренінговому центрі "Освіторія" та навчає інклюзії на курсі "РАЗОМ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці стають у черги до україномовних учителів

Автор: facebook/Наталя Гладких
  Наталя Гладких навчає дітей з інвалідністю
Наталя Гладких навчає дітей з інвалідністю

Олександр Жук - учитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT. Створив енергокоманду, робить з учнями роботів і сонячні панелі. Три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. 2018 року він став найкращим учителем України та потрапив у престижний рейтинг Топ-30 до 30 років. А 2019-го його відзначили серед Топ-10 новаторів, які змінюють Україну та світ.

Автор: umoloda.kiev.ua
  Олександр Жук працює вчителем інформатики
Олександр Жук працює вчителем інформатики

Всесвітню премію Global Teacher Prize часто називають Нобелівкою для вчителів. Щороку найкращий учитель отримує $1млн та можливість впливати на освіту на всій планеті.

Цього року найкращим учителем України, за версією національної премії "Глобел Тічер Прайз Юкрейн", стала 43-річна Наталія Кідалова з міста Мелітополь Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців потрапили до 50 найкращих учителів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі