четвер, 30 березня 2017 17:37

Директор школи пояснив чому відмінив форму для учнів

Директор школи пояснив чому відмінив форму для учнів
Сергій Горбачов Фото: osvita.ua

Учні повинні носити зручний одяг, який їм подобається. Зобов'язувати їх до однакової форми не потрібно. Краще на вчити одягатися зі смаком. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор Київської спеціалізованої школи №148 імені Івана Багряного Сергій Горбачов.

"Я перестав видавати накази, які зобов'язують носити шкільну форму. Вони не мають сенсу, бо форма не дисциплінує, а лише створює ілюзію дисциплінованості. Одягати всіх у однострій суперечить моїм педагогічним переконанням. У нас діти одягаються так, як їм зручно. Це повинно бути охайно і відповідно сезону, щоб дитина не перегрівалася і не мерзла. Заборонами не виховаєш. Потрібно прививати смак і показувати власний приклад, переконувати і пояснювати. Є такі що далі носять форму, ніхто проти цього нічого не має", - каже Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає шкільна форма в різних країнах світу

На офіційному сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати указ про шкільну форму. Автори петиції вимагають надати право школам і батькам самостійно вирішувати питання одягу учнів.

"Зміст цих нормативних документів дискримінаційний і порушує права дітей та батьків. Коли наведений вище указ президента Кучми ухвалювали 1996 року, його автори декларували як мету забезпечення дітей недорогою шкільною формою, водночас соціально незахищені категорії населення мали отримувати її безкоштовно. Цього за фактом не відбувається", - пише авторка петиції Олена Парфьонова.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи пояснив чому відмінив форму для учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі