понеділок, 26 грудня 2016 16:22

Мер заборонив побори в школах

Мер заборонив побори в школах
regionews.sumy.ua

Міський голова Козятина Олександр Пузир разом з депутатами завдяки децентралізації знайшли гроші у бюджеті для покращення матеріального стану шкіл. З 1 січня батькам заборонили здавати благодійні внески для школи.

Таке рішення прийняли на останній сесії міськради 23 грудня.

"В бюджеті ми заклали кошти аби забезпечити школи усім необхідним і зробити поточні ремонти. В середньому виділяємо 150 гривень на дитину. В останні квартали цього року батьки вже не здавали гроші. Хіба може десь хтось по інерції" - говорить Gazeta.ua начальник управління освіти і спорту міськради Олена Касаткіна.

Водночас йдеться і про зловживання. Якщо стане відомо, що батьки продовжують здавати гроші, то педагоги отримають догану. В гіршому випадку - звільнять.

Якщо з'являться благодійники, які хочуть допомогти школах чи дитячим садкам, то мають звертатися до директора, а той має повідомити міськраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 головних змін в освіті 2016 року

"Великі вливання коштів у розвиток освіти пішли відколи пішов процес децентралізації. Менше йдуть відрахування у центральний бюджет і більше лишається грошей на місці. Ось 7,5 мільйонів гривень витратили з бюджету розвитку міста на капітальні ремонти і дороге обладнання у навчальних закладах. Закупили 3 комп'ютерні класи, плазмові телевізори. Школи і дитсадки ожили. У міського голови - діти шкільного віку. Він знає проблеми шкіл, - зауважує Олена Касаткіна. - За 25 років Незалежності суттєво вклали у капітальний ремонт дитячо-юнацької спортивної школи. Замінили систему опалення, зробили новий гімнастичний зал. Робимо нові туалети і душові. Плануємо зробити підлогу у спортивній залі".

Зараз ви читаєте новину «Мер заборонив побори в школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути