середа, 03 вересня 2008 07:05

Шкільна форма викликає захворювання шкіри

Вітчизняні вчені дослідили, що шкільна форма може спричинити захворювання шкіри. Майже всі виробники уніформи, яка продається в Україні, вказують на бирці  неправильні дані про склад тканини. Це стверджує Укрметртестстандарт — головна державна структура, яка проводить експертизу споживчих товарів.

— На бирках мами завжди бачать гарний для ока склад тканини у піджаку сина. Це шерсть — 50 відсотків, синтетичні волокна — 50 відсотків, — кажуть в Науково-технічному центрі Укрметртестстандарту. — Або для дочки купуєш такий самий піджак. На бирці вказано: шерсть — 15 відсотків, віскоза — 65 відсотків, синтетичні волокна — 20 відсотків. А насправді ці піджаки часто на 100 відсотків із синтетики.

У столичному шкірно-венерологічному диспансері "ГПУ" пояснюють, що штучна тканина насичує шкіру шкідливими речовинами.

— Діти дуже чутливі до синтетики, — говорять у диспансері. — Точні хвороби, якими малеча може захворіти, важко назвати. Але поганий вплив, безперечно, є. Зокрема дешеві барвники тканин. Вони переходять на шкіру. Крім того, синтетика негативно позначається на роботі головного мозку.

Нарікань експертів не викликали лише вироби київської швейної фабрики "Юність". Серед фірм, у продукції яких відсоток штучних тканин перевищує норму в кілька разів, Укрметртестстандарт називає турецьку "РМЛ", київську "Данелі".

Зараз ви читаєте новину «Шкільна форма викликає захворювання шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути