Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 18:32

Держава не оплачуватиме навчання юристів

Держава не оплачуватиме навчання юристів
У Кабінеті міністрів затвердилинові нові обсяги держзамовлень. Фото: 112

У Кабінеті міністрів затвердили нові обсяги держзамовлень.

На 5% зменшили замовлення за спеціальністю "Право" на денній формі навчання, розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

"2018 року держава взагалі не виділятиме кошти для підготовки юристів на заочній формі навчання. Також зменшено держзамовлення за галузями знань "Управління та адміністрування" – близько 5,7 відсотків, "Соціальні та поведінкові науки" - приблизно на 13,4 відсотків, спеціальності "Готельно-ресторанна справа" – приблизно на 9 відсотків", - каже Гриневич.

За її словами, найбільш вагома структурна зміна в державному замовленні відбулася для молодших спеціалістів. На початку 2018-го фінансування більшості коледжів було передано на місцевий рівень. Тому цього року замовлення на підготовку кадрів для цих закладів робитимуть місцеві органи самоврядування.

"При цьому для коледжів у структурі державних університетів, академій та інститутів, що продовжують фінансуватися з держбюджету, держзамовлення збільшено приблизно на 5%. Це вмотивовано тим, що саме цього року вперше за тривалий час випускників 9-х класів більше, ніж торік", – додала Гриневич.

Влада зменшила обсяг держзамовлення майже на 10%. Обсяги державного замовлення для молодших спеціалістів зменшили на понад 30%. На бюджет прийматимуть 39 210 осіб. Бакалавр - 78 755 абітурієнтів, це на 4% менше, ніж 2017-го. Обсяги держмісць для магістрів збільшили на 0,4%.

Зараз ви читаєте новину «Держава не оплачуватиме навчання юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі