вівторок, 31 липня 2018 18:05

Чому з'являються чоловічі ревнощі

В основі недовіри до жінки - низька самооцінка.

"У нашій культурі побутує багато дивних уявлень про те, як влаштовані стосунки між людьми. Що робити можна, а що не можна, а також що з чого випливає. Наприклад, "б'є - значить, любить", або "стерпиться - злюбиться", а ще - "ревнує - значить, любить" - все це маячня", - пише російський психолог Михайло Лабковський.

Ревнощі вперше з'являються в дитинстві з появою молодшого брата чи сестри. Батьки стали себе інакше поводити - більше уваги, тепла й любові молодшому. Йому також легко прощали поведінку, за яку карали старшого.

Автор: Econet
  Ревнощі - протилежність вірності
Ревнощі - протилежність вірності

Ревнощі в дитинстві з'являлися після порівняння з іншими - з сусідськими дітьми чи однокласниками. Це руйнувало самооцінку й упевненість, каже психолог.

"Ви виросли - з низькою самооцінкою і не дуже великою любов'ю до себе. А раз ви самі себе не любите, як вас буде любити хтось інший? Цьому іншому від вас просто щось потрібно. І ось ця дівчина, яка зараз поруч, - вона ж тут не просто так. Їй явно щось потрібно - ваші гроші, ваша квартира, ваша прописка. А з'явиться кращий варіант - проміняє вас на нього, не моргнувши оком. Логічно? Логічно", - пише фахівець.

Ревнощі повністю виключають близькі стосунки, довіру

Коли з'являються такі думки - людина починає порівнювати себе з іншими. Це - дорога в нікуди.

"Починаючи порівнювати себе з іншими, ви вже програєте. Коли людина себе любить, їй не приходить в голову думка про те, що вона гірша за інших, і що одного разу її на когось проміняють. Хоча іноді думають, що через ревнощі можна показати любов до жінки. Мовляв, приправляти стосунки ревнощами - в гомеопатичних дозах. А то ще образиться. Насправді ж це сигналізує тільки про одне: ви в собі не впевнені, боїтеся, що знайдеться конкурент, який виявиться кращим", - додає Лабковський.

Автор: psy-practice.com
  Невпевненість в собі буває від недолюбленности в дитинстві, від нестачі уваги з боку батьків
Невпевненість в собі буває від недолюбленности в дитинстві, від нестачі уваги з боку батьків

Ревнощі бувають різні - у межах норми або клінічні. Останнє - розлад. Адже людина не довіряє нікому, всіх підозрює, поводиться агресивно.

"Все, що їй потрібно, - знайти підтвердження і викрити іншого. Наприклад, в зраді. Постійно необхідна нова доза інформації, щоб ганяти її по своєму мазохістському мозку. Ревнощі у межах норми відбуваються під егідою "у нас же близькі стосунки, я хочу все про тебе знати". Багато чоловіків змушують дівчат розповідати про своє минуле, зокрема - про попередніх партнерів", - розказує психолог.

В основі ревнощів - низька самооцінка

Саме після таких відвертих розмов у чоловіка з'являється бацила ревнощів. Він часто повертається до теми минулих стосунків, починає ревнувати до друзів, колег і незнайомців. Також може читати листування у соцмережах.

"Така поведінка отруює життя обом. Ревнощі повністю виключають близькі стосунки, довіру. Трагедія ревнивця у тому, що він не може нормально любити. Розбиратися з партнеркою абсолютно марно: розлучитеся з цією - з'явиться інша, і сценарій буде повторюватися знову й знову. Розбирайтеся з собою", - радить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як говорити з чоловіком про стосунки

Оскільки в основі ревнощів - низька самооцінка - потрібно над нею працювати . Крім того, потрібно точно вирішити, що ви будете робити, якщо трапиться "найстрашніше".

"Чіткі відповіді на ці питання допоможуть вам спати спокійно - у психіки, нарешті, з'явиться конкретика. Коли ви точно знаєте, що розлучитеся з жінкою після зради, це звільняє від переживань. Знаючи про це, дівчина не буде давати привід для ревнощів - вона ж дорожить вашими стосунками. А якщо не дорожить, чи потрібна вона вам?", - резюмує Лабковський.

"Схиляти" чоловіка і жінку до шлюбу марно й безглуздо. Важливо зробити все максимально просто, без маніпуляцій та інтриг.

Зараз ви читаєте новину «Чому з'являються чоловічі ревнощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути