Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 18:29

Чи раді дівчатам у STEM – українським школяркам розповіли американські дипломатки

Чи раді дівчатам у STEM – українським школяркам розповіли американські дипломатки

Напередодні введення карантину працівниці посольства США в Україні запросили учасниць проєкту STEM is FEM до себе в гості, аби розповісти про свою роботу. Про це говорить ініціатор проєкту, IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

"Незважаючи на різні посади, які обіймали спікерки, усі вони, як виявилось, свого часу теж були STEM-дівчатами. Директорка офісу міністерства енергетики США в посольстві Хезер Белл має першу освіту в напрямку атомної енергетики, радниця з економічних питань Меган Боулдін у школі займалася селекцією кукурудзи, а в коледжі викладала захист довкілля, а дипломатка політичного відділу Емілі Лібрук - за освітою біотехнолог", – говорить Сергій Токарєв.

Дівчата багато питали дипломаток про різницю між навчанням та кар'єрою в Україні і США. І те, які перспективи розвитку для країни бачать працівниці посольства в науці. Та головною ідеєю всіх виступів було мотивувати дівчат не боятися жодних перепон на своєму шляху, йти за мрією та ставати прикладом для наступних поколінь українок.

"Коли я відвідую різноманітні заходи, люди часто приймають мене за чиюсь асистентку лише через те, що я жінка і видаюся достатньо молодою. Але я рада, що можу їм довести: я професіонал і це не залежить від моєї статі чи віку. Я дуже рада, що змогла використати свою STEM-освіту та досвід роботи в цьому напрямку в сьогоднішній політичній ролі. Мене з дитинства цікавлять біологічні науки, і цей інтерес дав мені змогу досягти багатьох важливих речей у моєму житті. Я раджу вам займатися тим, що вас цікавить. Не зважайте на жодні перепони. Слідуйте за мрією усе своє життя як у навчанні, так і в кар'єрі", – вважає Меган Боулдін, радник з економічних питань посольства США в Києві.

Проєкт STEM is FEM - благодійна ініціатива, покликана мотивувати дівчат частіше обирати навчання та кар'єру в напрямках STEM-освіти - в науці, технологіях, інжинірингу та математиці. Зараз на сайті проєкту триває онлайн-конкурс на участь у четвертому освітньому модулі, присвяченому "Робототехніці та інженерії".

Зараз ви читаєте новину «Чи раді дівчатам у STEM – українським школяркам розповіли американські дипломатки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі