пʼятниця, 29 грудня 2017 20:34

Британія і Німеччина - лідери на європейському "ринку" освіти

Вища освіта в Європі все більше цікавить випускників шкіл з усього світу. Лідерами серед європейських країн, які відкрито приймають в свої вузи абітурієнтів-іноземців, вже багато років вважаються Британія і Німеччина.

Особливості вступу

В обох країнах іноземці можуть вступити до університету лише після досягнення повноліття. Саме тому випускникам шкіл перед переїздом доведеться або відучитися 1 курс на батьківщині, або приділити цей час підробітку, саморозвитку.

 

Фахівці рекомендують за цей рік поліпшити свої знання англійської мови, остаточно визначитися зі спеціальністю (адже, наприклад, в Британії кількість програм в середньостатистичному університеті приблизно в кілька разів більше!). Крім того, можна також скористатися можливістю заповнити прогалини в знаннях або відразу записатися на курси для абітурієнтів при бажаному університеті.

ЗНО та особисті досягнення в школі зазвичай не грають ніякої ролі при вступі до іноземний інститут. В даному випадку значення мають оцінки в атестаті і знання мови (англійської або німецької відповідно).

Вища освіта у Великобританії

Коли мова заходить про вузи Британії, перше, що спадає на думку - Оксфорд і Кембридж. Однак це далеко не всі знамениті британські навчальні заклади. У двадцятку кращих вузів з усього світу за версією за 2004-2014 роки також входять Університетський і Імперський коледжі Лондона, а також Единбурзький університет.

Порада 1: при надходженні звертайте увагу не тільки на загальний рейтинг вузів, але ще і на розподіл цих же позицій при врахуванні напрямків. Наприклад, Оксфорд і Кембридж дійсно лідирують в загальних списках, тоді як здобувати освіту економіста все ж краще в університеті Ланкастера або в Лондонській школі економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 незвичайних шкіл світу

Порада 2: не забувайте враховувати свої шанси на вступ, адже це важливо при виборі навчального закладу. Вища освіта у Великобританії в Оксфорді чи Кембриджі вийде потрапити тільки з найвищими балами (ААА), тоді як шанси на навчання в інших вузах більш високі - при прохідному балі 80 можна сподіватися на успіх і при більш скромних досягнення (АВВ, а при належному везіння - навіть при ВВВ).

  Освіта в Європі
Освіта в Європі

Вища освіта в Німеччині

Німеччина почала активно запрошувати іноземних студентів і займатися науково-дослідницькою діяльністю порівняно недавно, через що про процес вступу абітурієнтам відомо мало. Навчання проводиться як на німецькому, так і на англійській мові і має чимало плюсів.

Німеччина займає почесне третє місце в світі за кількістю реєстрованих патентів, що свідчить про активний розвиток науки. Саме тому найбільш цікаві для іноземців німецькі магістратура та аспірантура, хоча за місце на бакалавраті теж доведеться поборотися.

Приємним моментом в системі вищої освіти Німеччини є можливість провести один або кілька семестрів навчання в інших університетах, за кордоном. Це стає можливим завдяки численним партнерськими угодами інститутів з закордонними вузами.

Зараз ви читаєте новину «Британія і Німеччина - лідери на європейському "ринку" освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути