Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 19:46

Батьки відповідають за поведінку своїх дітей у школі

Батьки відповідають за поведінку своїх дітей у школі
За цькування дітей у школі пропонують штрафувати батьків і вчителів. Фото: 112

За цькування дітей у школі пропонують штрафувати батьків і вчителів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект. Відповідно до нього, в Кодексі про адміністративні правопорушення хочуть ввести окрему статтю про цькування школярів, яка передбачає штрафи для батьків, чиї діти цькують, б'ють чи ображають інших школярів. За агресію, моральне або фізичне насильство доведеться сплатити штраф від 40 до 850 грн. За особливо жорстокі дії стягуватимуть 1700-3400 грн. Учителів хочуть штрафувати на 850-1700 грн за приховування цькування.

Директорів шкіл зобов'яжуть контролювати заходи з протидії цькуванню й розглядати заяви про випадки конфліктних ситуацій від учнів і батьків. На сайтах навчальних закладів мають опублікувати правила поведінки у школі.

"Батьки відповідають за поведінку своїх дітей серед однокласників. Штрафи за цькування - це послання саме до батьків, щоб вони працювали із доньками й синами. Не можна дитину спонукати до жорстоких дій і до неприйняття людських цінностей. Поліція повинна контролювати вхід у школу, щоб діти не могли пронести нічого небезпечного. Також має бути відповідальний за фізичний, інформаційний і екологічний вплив на дітей", - каже Gazeta.ua один із співавторів законопроекту, голова парламентського комітету з питань освіти й науки Олександр Співаковський.

Законопроект про стягування штрафів за цькування набере чинності після того, як за нього проголосують більшість народних депутатів.

Міністерство освіти і науки України разом з Мінсоцполітики, Міністерством культури і Мінмолоді розроблять національну програму по антибуллінгу в навчальних закладах. Глава директорату інклюзивного та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова зазначила, що боротьба з цькуванням повинна стати державною політикою.

Зараз ви читаєте новину «Батьки відповідають за поведінку своїх дітей у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі