четвер, 31 травня 2018 20:04

Як посилити безпеку в українських школах

Як посилити безпеку в українських школах
Офіцер поліції постійно працює у школі. Фото: korrespondent

Міністерство освіти і науки рекомендувало навчальним закладам посилити безпеку і пропускний режим. Причина такого рішення отруєння дітей у школах Харкова, Миколаєва і Черкас після розпилення невідомої речовини.

Зараз не всі школи мають охорону, відеокамери і турнікети. На технічне оснащення навчальних закладів і впровадження охорони, замість вахтерів, необхідні кошти. На це у місцевих бюджетів грошей не вистачає.

Посилити безпеку навчальних закладів можна увівши посаду шкільного поліцейського. Така практика поширена у Сполучених Штатах. Програма "Шкільного офіцера поліції" діє з 1953-го. Зараз більше 40% державних закладів співпрацюють зі співробітниками поліції.

"Офіцер поліції постійно працює у школі. Веде профілактику з приводу правопорушень, захисту прав дітей, слідкує за дотриманням законності на території школи. В Америці шкільний поліцейський виступає і в ролі консультанта, який дає юридичні поради. Його можуть запрошувати на урок з правознавства як "ресурсного" офіцера, який допомагає вести урок. На жаль, зараз у наших умовах це не реально. На створення такої посади необхідні кошти. Фінансування має бути з бюджету Міністерства внутрішніх справ", - каже Gazeta.ua освітній експерт Віктор Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підвищити безпеку у школах

В обов'язки шкільного офіцера також входить профілактика підліткової злочинності. Крім того, дитина може звернутися до поліцейського, якщо зазнає цькування і насильства збоку однокласників чи батьків.

У школі Миколаєва, Харкова і Черкас розпилили невідому речовину всередині травня. Майже сотня дітей потрапила до лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження. Міносвіти рекомендувало посилити охорону у дитячих садках, школах, училищах, коледжах і університетах.

Зараз ви читаєте новину «Як посилити безпеку в українських школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути