середа, 12 квітня 2017 14:40

Які правила життя має засвоїти школяр, щоб бути успішним

Які правила життя має засвоїти школяр, щоб бути успішним
Які правила життя має засвоїти школяр, щоб бути успішним у житті Фото - мамаслет

Професор Гарвардської школи бізнесу Клейтон Крістенсен з колегами провів дослідження, яке стало в подальшому основою для книги "Зрив уроку". Фахівець з'ясував, що мотив усіх учнів у школах один - успіх. Успішними в шкільних стінах відчувають себе одиниці.

"Дуже важливі ті навички, які я називаю умовно підсвідомими. До них належить знання мов, заняття спортом, водіння автомобіля тощо. Це те, що назавжди залишається з людиною", - говорить Gazeta.ua психолог Дмитро Дудалов.

У школі питання про мотивацію є головним. Особливу тривогу викликають діти, які відчувають труднощі в спілкуванні з оточенням та батьками.

"Батькам варто звернути увагу на розвиток ініціативи та емоційного інтелекту дитини. Це допоможе їй самій мотивувати себе", - додає експерт.

Молодші школярі часто відчувають соціальні страхи, бояться здатися смішними або безглуздими, втратити довіру дорослих, не виправдати надій. Їм потрібно багато уваги та допомога батьків у вирішенні поставлених перед ними завдань, починаючи від навчання, закінчуючи встановленням дружніх стосунків у колективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забрали доньку зі школи, бо не вистачало часу на верхову їзду"

"Здатність керувати своєю увагою покаже, чи буде дитина успішною у житті. Це основна ознака сили волі", - говорить психолог.

Раніше стало відомо, що продуктивність читання у дітей дошкільного віку залежить від ДНК. Вплив генів на читання дослідили британські науковці з Королівського коледжу в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Які правила життя має засвоїти школяр, щоб бути успішним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі