середа, 11 липня 2018 12:55

Як провести літні канікули з користю

Як провести літні канікули з користю
Профорієнтаційні канікули тривають від 2 до 8 тижнів. Фото: abctv.kz

Літо - це не тільки пора відпочинку. Учні старших класів мають можливість задуматися над вибором своєї майбутньої професії. У світі популярні профорінтаційні канікули. В Україні такі курси поодинокі.

"Профорієнтаційні курси допомагають дитині зрозуміти, в чому вона талановита та яка справа приносить задоволення. Завдяки цьому можна усвідомленіше будувати плани на майбутнє", - розповідає Gazeta.ua керівник міжнародної освітньої компанії DEC еducation Ірина Кузьменко.

Вона розповідає про користь профорінтаціних канікул та для кого вони необхідні.

Що таке профорієнтаційні канікули?

Профорієнтаційні канікули - це спеціалізовані курси. Вони тривають від двох до восьми тижнів. Допомагають учням шкіл і випускникам ближче пізнати тонкощі майбутньої професії. Мета курсів - розвинути особисті та професійні навички дитини для отримання майбутньої професії.

Що дають такі курси?

Профорієнтаційні канікули дозволять отримати практичні навички з того фаху, який діти хочуть отримати у майбутньому. Сертифікат, який учасники курсів отримують після закінчення програми, надає їм перевагу під час вступу до школи або вузу. Наприклад, курси з медицини в Oxford Royal Academy. У країнах Європи такі курси допоможуть познайомитися з особливостями викладання та навчання у вузі. Заняття часто ведуть викладачі університетів.

Профорієнтаційні курси допомагають дитині зрозуміти, в чому вона талановита

Для дітей якого віку вони підходять?

Найчастіше учасники таких курсів - учні старших класів, випускники та абітурієнти. DEC education пропонує кілька напрямків літніх навчальних програм. Творчі курси, наприклад, акторська, сценічне мистецтво або вокал підходять дітям з 14 років. На більш складні курси краще йти з 16 років. Перед курсом фахівці DEC education рекомендують пройти попереднє профорієнтаціонне тестування. Це допоможе визначити, який фах ближчий дитині. Для поїздки на навчання за кордон важливо, щоб у дитини був відповідний рівень знання англійської мови - не нижче B2 / B1.

Таких курсів в Україні немає?

В Україні складно знайти аналогічні програми високого рівня. Зараз є різні дитячі табори з вивчення іноземних мов чи основ IT. Однак основне завдання курсів за кордоном - це не просто зайняти влітку дитину чимось корисним. Це практичні навички в опануванні тієї чи іншої професії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання за кордоном: у чому перевага іноземної освіти

У яких країнах найрозвинутіші профорієнтаційні курси?

Це країни Західної Європи, Велика Британія, США, Канада. Західна система освіти не передбачає вивчення всіх предметів. Там вчать ті, які стануть у нагоді в майбутній професії. Це один із головних аргументів на користь профорієнтаційних канікул за кордоном.

За останні 2-3 роки значно більше наших випускників їдуть на навчаннчя за кордон. Зараз там 55-60 тис. студентів з України. Українські абітурієнти обирають вузи у Німеччині, Чехії, Канаді, Нідерландах і Великій Британії. Багато їдуть до Польщі. Там їх - майже 17 тис. З цієї країни українські студенти мають найменше відмов. Найважче виїхати до Британії, Канади та Італії.

Зараз ви читаєте новину «Як провести літні канікули з користю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути