вівторок, 05 грудня 2017 14:53

Як атестуватимуть вузи

Як атестуватимуть вузи
До 2019-го планують атестувати усі вузи. Фото: vechirniykiev.

Атестацію вузів у частині наукової діяльності проводитимуть за 7 напрямками.

Відповідне рішення прийняла робоча група з питань запровадження державної атестації закладів вищої освіти. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Зараз ми працюємо над документом, який визначатиме основні механізми та принципи атестації. Одним з головних моментів було формування переліку наукових напрямів, за якими вона здійснюватиметься. Ми взяли за основу Перелік галузей знань і спеціальностей, затверджений Урядом. Однак однозначною була думка, що його потрібно укрупнити", – розповідає член робочої групи, директор департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус.

Вузи атестуватимуть за напрямами: аграрні науки та ветеринарія, воєнні науки і національна безпека, гуманітарні науки і мистецтво, суспільні науки, біологія та охорона здоров'я, математичні і природничі науки та технічні науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітня революція: що змінить закон "Про освіту"

Зараз робоча група доопрацьовує Порядок проведення державної атестації закладів вищої освіти. Після цього його направлять на затвердження Уряду.

Правила атестації вузів у частині наукової діяльності варто затвердити у наступному році. До 2019-го планують атестувати усі вузи. На основі цього запроваджуватимуть базове фінансування університетської науки.

Вузи зі статусом національний повинні відповідати визначеним критеріям. Вони мають підтверджувати його кожні 7 років. Критерії поділяються на обов'язкові, порівняльні та преміальні. Вузи, які не мають статус національних, можуть його отримати на конкурсній основі.

Зараз ви читаєте новину «Як атестуватимуть вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути