Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2012 11:30

Змію можна повісити на пляшку вина або шампанське
11

Фото: Фото Аліни Різун

Киянка Аліна Різун шиє іграшки 14 років. Перед Новим роком у жінки все частіше замовляють м'яких іграшкових змій.

"Я люблю, коли мої роботи приносять людям задоволення, - говорить Аліна. - З паралону, вати і дротиків шию змійок, яких можна вішати на ялинку замість новорічних іграшок. Змійки гнучкі, тому їх легко вішати на бокали, пляшки з-під вина і шампанського".

Іграшки, залежно від розміру і матеріалу пошиття, коштують 50-150 грн.

"Хоча це рік чорної Змії, чорних іграшок за весь грудень ще не замовляли. Здебільшого беруть кольорові: жовтогарячі, червоні, зелені і салатові. Хоча найбільше замовляють синіх змійок. Кажуть, що цей колір символізує наступний рік найбільше".

Матеріалу і часу на кожну іграшку йде небагато. За день майстриня шиє по 20-30 змійок. Замовлення приймає по телефону і через соціальні мережі. Доставляє за допомогою пошти. Іноді обов'язки кур'єра виконує її син Олександр.

"Змій часто замовляють на подарунки колегам і друзям. Інколи просять пошити м'який брелок-змію чи чехол для телефона зі змійкою. Замовлень дуже багато, тому прошу у клієнтів 2-3 дні на виконання. Часто бігаю у магазин, бо не вистачає то бісеру, то паралону", - зізнається майстриня.

"Коли прикрашаєте оселю до Новорічної ночі, обов'язково оздобте кімнату дощиком і серпантином. Вони продовгуваті, схожі на змійок. Добре, якщо на ялинці або столі буде іграшка-змія", - говорить столичний астролог Віктор Давидов.

За словами астролога, володарка року Змія любить, коли їй приділяють увагу і час.

"Якщо хочете, щоб Змія була прихильною до Вас, то краще у переддень Нового року не метушитися. Ця володарка року любить спокійних і врівноважених людей, які все роблять вчасно і без поспіху", - говорить астролог.

 

Зараз ви читаєте новину «Змію можна повісити на пляшку вина або шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути