пʼятниця, 15 квітня 2011 16:30

В Україні з'явився ще один проблемний банк?

В Україні з'явився ще один проблемний банк?

Національний банк України ретельно вивчає фінансовий стан одного з українських банків. За несприятливого розвитку ситуації, можливе введення тимчасової адміністрації.

Про це повідомив заступник глави НБУ Ігор Соркін під час Міжнародного інвестиційного форуму "Ялтинські ділові зустрічі".

"Є певні проблеми. Наскільки вони вирішаться - будемо дивитися по ситуації ... На сьогоднішній день у нас, напевно, один банк, на який ми дивимося: питання у стадії ухвалення рішення. Банк невеликий", - сказав він.

Соркін заявив, що проблемні активи української банківської системи становлять 15% їх загальної суми. За його даними, в рамках раніше діючого нормативного поля банки списали проблемні активи на суму близько 10 млрд грн з кінця 2010 року.

"Звичайно, банки налякані. Це одна з причин, чому вони обережно ставляться до кредитування", - сказав він.

За його словами, НБУ продовжує роботу з пошуку вирішення цієї проблеми: серед іншого розглядається можливість формування оптимального механізму продажу проблемних активів банків, у тому числі нерезидентам.

Заступник голови НБУ також повідомив, що Нацбанк розробив проект нового положення про списання безнадійної заборгованості. Документ перебуває на узгодженні в Мінфіні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився ще один проблемний банк?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути