середа, 30 березня 2011 16:01

З Надра Банку хочуть "викачати" 1 млрд грн

З Надра Банку хочуть "викачати" 1 млрд грн

Державна іпотечна установа сподівається в 2011 році повернути близько 1 млрд гривень, які їй винен проблемний Надра Банк.

Про це заявив голова правління установи Віктор Миргородський під час наради з учасниками ринку іпотечного кредитування.

"У нас є дуже нехороший актив, пов'язаний з банком "Надра": зараз вони нам винні вже близько 1 млрд гривень. Їм був даний фінансовий кредит, який не був повернутий. На сьогодні вживаються заходи зі стягнення цієї заборгованості. Ми плануємо (повернути борг) цього року, але процес йде не дуже легко", - сказав він.

За даними Миргородського, на сьогодні активи ДІУ становлять 5,2 млрд гривень, з яких, крім заборгованості Надра Банку і облігацій ОВДП, близько 800 млн гривень припадає на іпотечні кредити, 1,5 млрд гривень - на придбане для пільговиків житло.

"1,5 млрд гривень - квартири, які ми купували у 2009 році для безкоштовної передачі пільговим категоріям населення. Як і раніше ці квартири у нас на балансі, але в цьому році ми повинні ці квартири безкоштовно передати у комунальну власність, щоб люди могли скористатися своїм конституційним правом їх приватизувати", - додав глава відомства.

Нагадаємо, Надра Банк восени 2010 року зміг реструктуризувати борги перед зовнішніми кредиторами, а в державному секторі йому залишилося домовитися про реструктуризацію зобов'язань перед ДІУ.

Тоді ж тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська повідомляла, що банк заборгував ДІУ близько 760 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «З Надра Банку хочуть "викачати" 1 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути