понеділок, 22 січня 2018 11:29

У світі істотно зросла кількість мільярдерів

У світі істотно зросла кількість мільярдерів
Фото bbc.com

Кожні два дні в світі з'являється один мільярдер. Але половина людей не отримала жодних коштів від світового прибутку.

"82 відсотки зароблених коштів у світі пішли в минулому році на рахунки найбільш забезпечених людей, що становлять близько 1 відсотка населення. 3,7 мільярда людей, що складають найбіднішу частину світового населення, взагалі нічого не отримали від глобальної зростанням прибутку", - повідомили в дослідженні міжнародного об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam.

Міжнародні організації вимагають припинити практику податкового ухиляння для концернів і багатих людей, введення більш справедливого розподілу доходів для чоловіків і жінок, а також закликали займатися інвестиціями в освіту та здоров'я.

"При цьому з 2016 по 2017 роки кількість мільярдерів зросла. Новий мільярдер з'являвся в середньому кожних два дні. Всього у світі налічується 2043 людини, які вважаються мільярдерами. Бум мільярдерів говорить не про квітучу економіку, а про крах економічного порядку. Багата меншість в масовому порядку впливає на політичні рішення і безвідповідальним чином скорочує витрати - особливо зарплати і податки - щоб збільшувати доходи акціонерів", - заявила Вінні Б'яньіма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина найбагатшої людини світу сама подзвонила і запросила на вечерю.

З 1 до 8 січня президент Петро Порошенко провів на Мальдівах. На відпочинок витратив щонайменше $500 тис. Президент Петро Порошенко кілька днів відпочивав на Мальдівах. Поїздку "оплатив сам із власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації".

Зараз ви читаєте новину «У світі істотно зросла кількість мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути