Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2016 19:32

Транш МВФ здешевить долар - експерт

Транш МВФ здешевить долар - експерт

Якщо на початку лютого Міжнародний валютний фонд надасть Україні обіцяну підтримку у 1,5-1,7 мільярда доларів, готівковий долар може подешевшати з 27 до 25 гривень. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів економіст Олексій Лупоносов.

"Валюта може подешевшати через два тижні, коли отримаємо черговий транш від Міжнародного валютного фонду. Долар тоді коштуватиме 25,0-25,5 гривні. Якщо будуть затримки - курс долара може рости", - сказав експерт.

Невизначеність з траншем МВФ економіст назвав однією з психологічних причин подорожчання валюти на цьому тижні. Крім того, у засобах масової інформації постійно спекулюють на цій темі, нагнітають паніку. На обмінниках ставлять величезні табло з курсом.

"Через війну з Росією ми втратили значний ринок збуту. Євросоюз та Сполучені Штати обіцяли нас підтримати. Щоб поповнити валютні запаси, країна має чимось торгувати. Але, на жаль, квоти на українську продукцію не надто збільшилися", - розповів Олексій Лупоносов.

Обмеження Нацбанку щодо обміну валют також тиснуть на курс. Зіграли проти гривні й 10 днів новорічних та різдвяних свят, коли економіка не працювала.

На ажіотажі наживаються валютні спекулянти, у тому числі й банки, вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Транш МВФ здешевить долар - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути