пʼятниця, 05 жовтня 2012 12:51

Столичні перукарі заробляють від 5 тисяч гривень на місяць

Столичні перукарі заробляють від 5 тисяч гривень на місяць
У столиці найбільше заробляють в салонах, що в центрі. Фото: sun-sity.su

Тетяна Дробілко працює перукарем у елітному салоні краси в Києві. Заробляє від 5 тис. грн на місяць. Розповідає, як завести постійних клієнтів, щоб мати хороші заробітки.

Кілька років тому перебралася до Києва із Першотравенська Дніпропетровської обл. Там закінчила місцевий коледж, колишнє ПТУ за спеціальністю "перукар".

Влаштувати перукарню на дому.

"Я так працювала в своєму райцентрі. Ходила у молодіжну протестантську церкву. Прихожан запрошувала стригтись до себе. Брала по 50 гривень за жіночу стрижку, 30 за чоловічу, 80 гривень за фарбування. За кілька місяців набила базу клієнтів. Заробляла до 4 тисяч гривень на місяць", - розповіла Дробилко.

Щоб працювати вдома, накупила приладдя: машинку для стрижки, прасочки, фен, кілька видів ножиць, гребінців, фарбу різних відтінків. Витратила 2,5 тис. грн.

Також клієнти приходили за оголошеннями на інтернет-сайтах.

У столиці найбільше заробляють в салонах, що в центрі.

Зачіска коштує 300-500 грн. Перукарі працюють за відсоток. Початківці отримують 20%, майстри із досвідом - 35% від суми замовлення. У інших київських салонах перукар-початківець бере за зачіску 50 грн. Майстер - від 100 грн, провідний майстер - від 150 грн.

"Роботу в салоні на Печерську я знайшла за газетним оголошенням. Після співбесіди мені влаштували екзамен. Я привела подругу. Підстригла і пофарбувала її. За моєю роботою спостерігав керівник салону. Моя робота сподобалась. Взяли на роботу", - розповіла Дробилко.

За перший місяць роботи в престижному салоні заробила 250 грн, за другий - 280. Заробляла, працюючи вдома. Клієнти приходили стригтися на квартиру. Дробилко живе в трикімнатній квартирі. Знімає разом із трьома іншими квартирантами.

"Випадкових клієнтів в салоні на Печерську мало. Всі постійні ходять до особистих майстрів. Новачкам, як я, доручали робити укладки. Мої укладки клієнткам подобались, тому почали приходити до мене й на стрижку. За кілька місяців я вже нормально заробляла. Бізнес-леді приїздять на "лексусах". Удома голову не миють. Лише в салоні. Одразу роблять укладку. В мене є клієнтка - директорка заводу. Приїздить тричі на тиждень о восьмій ранку", - каже Дробилко.

Клієнток, які прийшли лише зробити зачіску, умовляють підфарбувати волосся, щоб приховати сивину. Клієнтки доплачують ще 100-300 грн. Також розповідають клієнткам, що в них ламке і тонке волосся. Його треба полікувати масками, а потім вже робити укладку. За маски клієнтки доплачують 200 грн.

"Мої колеги-перукарки заробляють стільки, що їздять на іномарках, не знають що таке метро. Відпочивають лише за кордоном", - запевняє Дробілко.

Зараз ви читаєте новину «Столичні перукарі заробляють від 5 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути