пʼятниця, 19 травня 2017 12:18

Російський Промінвестбанк купує український бізнесмен

Російський Промінвестбанк купує український бізнесмен
Наглядова рада Внєшекономбанку розглянула пропозицію українського бізнесмена Олександра Ярославського про придбання Промінвестбанку. Фото: dpchas.com.ua

Російський Внєшекономбанк (ВЕБ) розглянув заявку на купівлю Промінвестбанку (ПІБ, Київ) від українського бізнесмена, власника і президента компанії DCH Олександра Ярославського. Найближчим часом повинні почати необхідні для придбання ПІБ узгоджувальні процедури.

Про це йдеться в прес-релізі компанії DCH, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора, 18 травня 2017 року, наглядова рада Внєшекономбанку розглянула пропозицію Ярославського про придбання Промінвестбанку, дочірньої структури ВЕБ в Україні", - повідомляє прес-служба DCH.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд гарантування продає вертоліт за 1 млн грн

Олександр Ярославський увійшов до претендентів на купівлю ПІБ, зробив ВЕБу відповідну пропозицію в кінці минулого тижня. 18 травня про кандидатів на придбання ПІБ поінформували наглядову раду ВЕБа, засідання якого провів прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

"Крім відомої пропозиції від групи інвесторів, девелопера Павла Фукса та народного депутата України Максима Микитася, назвали й іншого кандидата - власника групи DCH українського олігарха Олександра Ярославського", - розповіло джерело російського видання "Коммерсантъ".

ПІБ заснували 1992 року. У ВЕБ - 99,7% його акцій. Згідно з даними НБУ, за перший квартал 2017-го його активи скоротили на 22,9% – до 25,61 млрд грн, через що він опустився з 11-го на 13-е місце на ринку за цим показником серед 90 банків.

Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, серед яких Укрсиббанк, проданий міжнародній групі BNP Paribas, "Черкаський Азот", Київстар, підготувала інфраструктуру Харкова до Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Російський Промінвестбанк купує український бізнесмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути