Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2013 17:27

Продаж медовухи дає до 30 тисяч заробітку на місяць

Жителька Чернігівщини Ярослава Негрій продає медовуху в пляшках на фестивалі народних ремесел "Місто майстрів" у Судакській фортеці. За одну просить від 35 до 40 грн. Виробляє напій разом з чоловіком в домашніх умовах.

"Медовуха - це зброджений мед, - розповідає дівчина. - Треба взяти воду та мед, змішати й довести до високої температури. Далі воно охолоджується й бродить. Після цього набуває міцності саме собою, до 12-14 градусів може бути. Якщо спеціально кріпити, може бути й більше, але ми цього не робимо".

Автор: Фото: Катерина Цибенко
 

Медовуху виробляють з різними добавками.

"Ось тут в нас напій з квіткового меду з яблучною добавкою, - піднімає одну пляшку Негрій. - Ще є на березовому соку та з вишнями".

Сім'я Негріїв займається виробництвом медовухи близько семи років. Мають свою пасіку.

"Цього року ми відкрили свій бар та дегустаційну залу в себе в селі, - хвалиться Ярослава. - До того їздили тільки на ярмарки та фестивалі. Нам дуже подобається на Сорочинському ярмарку. В цьому році в нас там буде три точки. Фестиваль "Захід" у Львові прибутковий".

Але найбільше можна заробити грошей на різдвяних ярмарках, розповідає дівчина.

Автор: Фото: Катерина Цибенко
 

"Перед цим Новим роком поїхали на місяць у Львів - так довго ярмарка тривала. Заробили 40 тисяч гривень брудними. На проживання та харчування пішло десь 10-15 тисяч гривень, - згадує Негрій. - Зазвичай вигідними є довгі ярмарки - на тиждень, на місяць якщо їхати. Але на цей фестиваль ми приїхали минулого тижня, то ще тільки половина витрат на дорогу повернулася. Хоча ми їздили один раз по товар, дві дороги - вийшло дуже затратно".

Показує коробочку, в якій декілька купюр по 50 та 20 грн.

"Ось це все, що зараз в касі є. Але тут у фортеці фестивалі до кінця місяця будуть, то сподіваємось, що заробимо добре, але точно не так, як на львівських ярмарках. Ось із понеділка почнеться лицарський фестиваль "Генуезький шолом", на ньому чоловіки, сподіваємось, будуть пити, - посміхається Негрій. - Тут, в Судаку, добре тим, що жити можна прямо на території фортеці в наметі, не треба шукати житло й платити за нього. Але зате воду треба весь час купувати".

Зараз ви читаєте новину «Продаж медовухи дає до 30 тисяч заробітку на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути