В Україні за перші 2 тижні літа на 4% подешевшали всі види м'яса.
У червні курятина знизилась в ціні на 3% - до 93,6 грн за кг. Кілограм свинини у середньому продають по 104,2 грн за кг. Це на 0,4 % менше, ніж було весною. Яловичина подешевшала на 4,2% - до 118,9 грн за кг, повідомляє regulation.gov.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не багато їдять, а мало заробляють
У перших числах червня на 0,4% подешевшала гречана крупа. Кілограм коштує 20,8 грн. На 2,2% впала ціна на макарони - до 40,7 грн за кг. Сметана стала дешевше на 0,9% (55,3 грн/кг), хліб пшеничний - на 2,4% (8,3 грн/кг).
Водночас на 1,8% подорожчав рис. Коштує 28,1 грн за кг. Незначно, на 1,3% зросла вартість олії - до 186,5 грн за кг. Ковбаса подорожчала на 1,3% (167,9 грн/кг).
У травні найбільше, на 3,2 грн, подорожчала капуста. Продуктом, що найбільше подешевшав, стали яйця. Ціна впала на 2,5 грн.
Коментарі