Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2018 11:41

Назвали продукти, які подорожчали найбільше

Назвали продукти, які подорожчали найбільше
Найбільше у травні подорожчала капуста, варена ковбаса, морква та яблука. Фото: 33kanal.com

У травні найбільше, на 3,2 грн подорожчала капуста. Продуктом, що найбільше подешевшав, стали яйця. Ціна впала на 2,5 грн.

"Минулого місяця найбільше подорожчала капуста. Одну гривню за кілограм у ціні додала варена ковбаса. Морква подорожчала на 80 копійок, пшоно, морожена риба і яблука — на 60. Додала в ціні 30 копійок на кілограмі сметана, 20 копійок – манні крупи, 10 копійок – хліб пшеничний з борошна вищого і першого ґатунків, хліб житній, макарони, борошно пшеничне, крупи ячні і молоко", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не багато їдять, а мало заробляють

У травні найбільше подешевшали яйця, сало, філе курки, гречка, м'які сири.

"Яйця стали дешевшими на 2,5 гривень за десяток. Вартість сала зменшилася на 1,7 гривень за кілограм, філе курки – на 1,6 гривень, гречки – на 1,4 гривні, м'якого сиру – на 1,2 гривні. На 60 копійок за кілограм подешевшала свинина, на 40 копійок — куряча тушка, 30 копійок — цибуля і цукор. На 20 копійок дешевше продавали рис, яловичину, соняшникову олію. Батон, вершкове масло і буряк подешевшали на 10 копійок", - зазначив експерт.

Україна опинилася на першому місці в рейтингу країн з найдоступнішим за ціною м'ясом птиці. Дослідження провело британське видання The National Provisioner. Для нього обрали 50 країн. Згідно з даними британців, вартість 1 кг курячої грудинки в Україні становить в середньому 68 грн, 1 кг курячих ніжок — 49 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути