вівторок, 06 листопада 2018 13:48

Показали безпілотники, які закуплять у Туреччині

Показали безпілотники, які закуплять у Туреччині
Україна купує турецькі ударні БПЛА. Фото: mil.in.ua

Під час візиту в Туреччину Петро Порошенко підписав угоду про купівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

Угоду підписували міністр оборони України Степан Полторак, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський та голова Укроборонпрому Павло Букін.

Перемовини про купівлю безпілотників тривали близько 2 років. Наразі розглядається можливість локалізації частини виробництва оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на потужностях ДП "Антонов", що входить до складу концерну "Укроборонпром".

Турецький безпілотник може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби, передає Український мілітарний портал.

"Так, 2015-го відбулись тестові запуски ПТРК UMTAS, а 2016-го з'явилась офіційна інформація про їхнє успішне бойове застосування проти курдських загонів, що підтвердило їхні заявлені тактико-технічні характеристики", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали БТР із нової української сталі

БПЛА оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний із композитних матеріалів та оснащений системою автоматичного зльоту та посадки.

Також зазначається, що Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних БЛА за тривалістю польоту. Під час тестових польотів у червні та серпні 2014-го на висоті 8 км він знаходився у небі 24 год. 34 хв.

Скільки саме безпілотників надійде в Україну, не уточнюється.

Розповіли, які бойові ракети тестують на півдні України.

Зараз ви читаєте новину «Показали безпілотники, які закуплять у Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути