вівторок, 26 липня 2011 09:09

Нафта знову подорожчала після новин зі США

Нафта знову подорожчала після новин зі США

Ціни на нафту еталонних марок WTI і Brent слабо ростуть з ранку у вівторок на очікуваннях, що республіканці та демократи зможуть знайти баланс між підвищенням ліміту держборгу США і скороченням бюджету.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:50 26 липня підвищилася на $ 0,31 (0,31%) щодо закриття сесії в понеділок - до $ 99,51 за барель.

Президент США Барак Обама і спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер один за іншим виступили в понеділок по телебаченню, обгрунтовуючи правильність своєї лінії в питанні про підвищення ліміту держборгу США.

Виступи двох політиків знову продемонстрували відсутність прогресу на переговорах, а також підвищення рівня політичного протистояння між республіканцями і демократами, що викликало нове зниження курсу долара до ієни і євро.

Разом з тим Обама в максимально жорстких виразах попередив про небезпечні наслідки зволікання і висловив упевненість, що рішення буде знайдено найближчим часом.

Ослаблення долара сприятливо позначається на ринках сировини, підвищуючи інвестиційну привабливість сировинних товарів.

У понеділок вересневий ф'ючерс на WTI втратив в ціні $ 0,67 (0,67%), знизившись до $ 99,2 за барель.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures піднялося вранці в понеділок на $ 0,01 (0,01%) - до $ 117,95 за барель. За підсумками минулої сесії ціна Brent з поставкою у вересні впала на $ 0,73 (0,62%) - до $ 117,94 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта знову подорожчала після новин зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути