четвер, 21 липня 2011 13:58

США почали розробляти план дій на випадок дефолту

США почали розробляти план дій на випадок дефолту

Федеральна резервна система (ФРС) США активно розробляє план дій на випадок можливого дефолту у міру наближення "години ікс" 2 серпня 2011року.

Це граничний термін, до якого республіканці і демократи повинні прийти до угоди відносно підвищення планки держборгу, що становить на даний момент 14,3 трлн дол.

З відповідною заявою виступив сьогодні президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер.

Американський Центробанк упродовж останніх місяців тісно співпрацює з Міністерством фінансів країни. Обидва відомства намагаються знайти рішення відносно можливих дій на випадок, якщо угода про підвищення стелі держзапозичень все ж не буде досягнута до 2 серпня 2011 року.

За словами Плоссера, як підказує йому інтуїція, президент країни Барак Обама і конгрес все ж зможуть домовитися з ключового питання, внаслідок чого дефолту по держоблігаціях США вдасться уникнути.

Раніше глава ФРС Бен Бернанке заявив, що відмова від підвищення планки держборгу не може розглядатися як можлива опція. При цьому він назвав відмову від підвищення планки держборгу "самогубним" актом, приреченим на провал. За словами Бернанке, технічний дефолт буде згубним для США і глибоко шокуватиме країну, ефект від якого пошириться не лише на національну, але і на світову економіку. Довіра до американських казначейських облігацій являється критичною для фінансової системи США і дефолт по таких паперах повергне її в стан хаосу.

"Головним наслідком такого кроку стане втрата довіри інвесторів до держоблігацій США як до надійних і найбільш ліквідних активів у світі", - зробив висновок Бернанке.

Зараз ви читаєте новину «США почали розробляти план дій на випадок дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути