вівторок, 19 липня 2011 09:17

Ціни на нафту продовжують зростати, незважаючи на всі прогнози

Ціни на нафту продовжують зростати, незважаючи на всі прогнози

Нафта подорожчала сьогодні на торгах через прогнозоване скорочення товарних її запасів у США і зростаючого попиту в Китаї. Подорожчанню не завадили навіть побоювання, що європейська боргова криза скоротить попит на паливо.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:15 виросла на $ 0,28 (0,29%) щодо закриття сесії в понеділок - до $ 96,21 за барель.

Напередодні контракт подешевшав на $ 1,31 (1,35%) - до $ 95,93 за барель.

Очікується, що міністерство енергетики США повідомить про скорочення товарних запасів нафти на 1,5 млн барелів у звіті, який буде опубліковано в середу.

"Літо - піковий час, запаси витрачаються, і люди припускають, що економічне зростання не припиниться, - заявив керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Баррат, який прогнозує середню ціну WTI на рівні $ 100 за барель цього року. - Ринок поки що не може визначитися, якими будуть наслідки боргової кризи для нафти".

До того ж інвестори чекають рішень саміту європейських лідерів 21 липня, на якому будуть обговорюватися плани порятунку Греції та шляхи виходу з тупика боргової кризи в регіоні.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures підвищилося вранці у вівторок на $ 0,30 (0,26%) - до $ 116,35 за барель. У понеділок ціна Brent з поставкою у вересні впала на $ 1,59 (1,34%) - до $ 116,05 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту продовжують зростати, незважаючи на всі прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути